De prestatia inspaimantatoare a d-nei Anca Boagiu in alegerile locale multi isi mai amintesc: rar atata vulgaritate, neamprostie si agresivitate la un loc, ca in aceasta cata neagra.

D-soara Cristina, "blonda de la Primarie", n-a reusit, in ciuda fustitei sub care se aflau elemente de real interes, sa tina privirile parlamentarilor atintite doar in jos si nici sa le astupe urechile, prin urmare a iesit plangand de la comisie. "Am facut o eroare", a zis intelectual dl. Basescu, recunoscand ca el a bagat-o in fata.

Dupa ce l-a demis prin dezamagire pe Silvian Ionescu, presedintele a pus-o prefectesa pe o adoratoare a sa, d-soara Mioara.

Pana acum, ea s-a remarcat prin decolteuri; intrebata despre deszapeziri, in loc sa raspunda, corect, ca nu e treaba Prefecturii, prefectesa a exhibat un sentiment solar al zapezii, care "e o bucurie, o poezie" - multi dintre cei care au fost blocati zilele acestea prin nameti pana la limita supravietuirii vor fi evocat-o pe mama d-soarei Mantale.

In fine, vineri a fost numita consilier de stat la Cotroceni alta blonda, avocata Elena. Publicatiile de scandal au imortalizat in campania electorala intalnirile de noapte ale lui Traian Basescu, la carciuma Golden Blitz, cu aceasta bomba sexy a Primariei Generale. De cand am aflat de numire incerc sa-mi imaginez o scena: Andrei Plesu schimband idei cu noua sa colega...

Cei care deja tipa ca cine sunt eu sa-i fac morala lui Basescu ar fi bine sa ia o pauza. Sunt un heterosexual convins, ca si dl. presedinte, prin urmare nu cred ca un barbat are a da cuiva socoteala cu privire la relatiile sale cu femei, cu exceptia sotiei si meseriei. Ce simte doamna Maria Basescu in momentul de fata, nu stiu.

Stiu insa ce simt niscai romani lucizi; ei mai exista totusi, inconjurati de cei care ii asigura lui Basescu aproape 70% popularitate in sondaje. Meseria actuala a d-lui Basescu e cea de presedinte al Romaniei. Fisa acestui post nu prevede plantarea in diverse functii de stat a amicelor d-lui Basescu. Cum spunea tot un presedinte, pe nume Kim Ir Sen: una-i una, alta-i alta.

L-am rugat cu cerul si pamantul, in scris si oral, pe dl. Basescu sa nu repete jalnica poveste a lui Emil Constantinescu, autorul celebrei replici: "Am destul capital politic ca sa-mi permit asta". Parca de-al dracului, dom' presedinte si-a adus-o pe Elena din Troia la Cotroceni. Daca intrebi si liberali, si pedisti, ce-i cu aceasta persoana isi duc mana la frunte si inchid ochii...

Daca voia sa o recompenseze intr-un fel sau sa o aiba aproape, dl. Basescu ar fi avut atatea alte solutii, nu s-o puna chiar la usa lui, la Cabinetul presedintelui, ca sa ce? Sa fie mereu gata sa-i dea cu fixativ pe mesa? Mesajul prezidential este sfidator: pe mine ma iubeste poporul si pot sa fac ce vreau. Cu aceeasi siguranta deplasata, dl.

Basescu a mobilizat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii ca sa-i smulga din perete "firul scurt" sefului TVR, dupa care l-a pus pe Valentin Nicolau "in formol" in loc sa comunice oficial si sec ca presedintele nu are nici o legatura cu sforile trase in jurul Televiziunii publice. Reactionand atat de personal, a facut exact ce doreau cei care i-au montat provocarea cu "scrisoarea pierduta".

Cat despre trimiterea "pe centura" a cuplului traseist Cozmin Gusa-Lavinia Sandru, tupeul prezidential e maxim - pai, cine l-a adus si l-a impus in PD pe fostul secretar general al PSD, cine a promovat-o la greu pe d-soara Lavinia? Popularitatea e pe cale sa-i faca mesa valvoi d-lui Basescu.

Daca ar judeca lucrurile la rece, ar constata ca procentele mari din sondaje, si ale lui, si ale guvernului, nu se justifica. Deocamdata, guvernul Tariceanu s-a remarcat prin gafe, pripeli si faulturi in propria echipa, consecinte ale evidentei lipse de experienta si omogenitate, iar dl.

Basescu a facut niste vizite de protocol prin Est si la Londra, al caror folos ramane de vazut - presedintele Romaniei s-a dus in Anglia cu viza pe pasaport si tot cu ea s-a intors. Increderea acordata de populatie se compune din exasperare, speranta si indepartare de un PSD zguduit de framantari interne.

Genul acesta de capital politic cu cat e mai mare, cu atat e mai volatil - dupa ce angajamentele si termenele in relatiile cu FMI si UE ne vor strange de gat, dupa ce scumpirile vor lovi necrutator in aprilie, iar PSD se va alinia sub un Ion Iliescu care isi va umple ranjetul cu un cutit intre dinti, s-ar putea ca zicerile "colorate" ale lui Basescu sa amuze din ce in ce mai putina lume.

Un ultim argument pronuntat in favoarea "politicii de cadre" a presedintelui pare a fi aducerea langa el a oamenilor cu care a lucrat in campania electorala. Bine, dar sa intelegem din asta ca dl. Basescu doreste sa faca 5 ani campanie electorala, ramanand un candidat castigator la presedintie si refuzand sa devina un adevarat presedinte?