Compania de securitate informatica Trend Micro avertizeaza despre aparitia unei noi versiuni a viermelui Bropia, care se foloseste de MSN Messenger pentru a se raspindi. Bropia.F vine “la pachet” cu un al doilea vierme, mult mai periculos, care incearca sa exploateze sistemele fara patch-urile aplicate la zi - se arata in comunicatul Trend Micro.

Viermele infecteaza sistemele utilizatorilor MSN Messenger, raspindindu-se catre toate contactele din lista sub forma imaginii unui... pui la rotisor. Mesajul contine si un al doilea vierme, mult mai periculos - Agabot.ajc.

Adam Biviano, inginer de sistem la Trend Micro, spune ca, desi au fost raportate doar citeva infectii, compania a clasificat viermele ca fiind de risc mediu, din cauza potentialului de a se raspindi si de

a ocupa latimea de banda a victimelor.

Biviano mai spune ca aceasta varianta de Bropia poate fi evitata cu usurinta, pentru ca exploateaza vulnerabilitati ce ar fi putut fi rezolvate cu luni in urma prin aplicarea patch-urilor de securitate si se bazeaza pe deschiderea de catre victime a fisierelor primite prin MSN Messenger.

El ii sfatuieste pe cei care utilizeaza acest program sa deschida doar fisierele care provin de la surse de incredere si doar daca stiu exact despre ce este vorba. Viermele afecteaza utilizatorii de MSN Messenger pe sisteme Windows 95, 98, ME, NT, 2000 si XP, conform avertismentului Trend Micro.

Cel de-al doilea vierme - Agabot.ajc - are potentialul de a efectua un atac denial-of-service asupra diferitor servicii.