Victor Piturca a inceput nervos prima actiune ca selectioner in noul mandat. El a ajuns la Casa Fotbalului la ora 10:20 si, imediat dupa ce a coborit dintr-un Volkswagen argintiu, s-a rastit la cameramani si la fotografi: "Gata, ati inceput deja cu astea? Parca am vorbit ceva...".

La conferinta de presa, a incercat sa o dreaga. "M-ati luat de afara cu cadre, cu poze. Vorbisem sa stati numai inauntru. Dar si voi sinteti dezorganizati cum sintem si noi...".

Asa a intrat selectionerul in subiect, dind senzatia ca-si fabrica un alibi cu fiecare propozitie pe care o rosteste. Alibi pentru cazul in care lucrurile nu merg bine cu Slovacia: "E timpul foarte scurt. Nu am nici doua zile la dispozitie pentru a pregati acest joc. Sint probleme mari la Istanbul, acolo unde aeroportul va fi inchis pina diseara la ora 20:00.

Cei de la Dinamo si Pancu vor putea veni abia la noapte, daca nu, miine. Cei de la Steaua vin si ei tirziu, Galca la fel. Asta e situatia, sint suparat, dar mergem inainte".

Peste citeva minute, discutia a revenit la program si, de data aceasta, Piturca a tinut mortis ca mesajul sa ajunga la urechile ziaristilor: "Nu mi-a fost foarte dor de meseria asta in conditiile in care se intimpla ce se intimpla. E inadmisibil sa nu am jucatorii nici macar cu doua zile inainte de meci.

Planificasem un antrenament important imediat dupa sosirea in Cipru, insa mi-e foarte greu sa respect ce-mi propusesem. Sper ca la oficiale sa am toti jucatorii la dispozitie din timp".

In fine, selectionerul si-a descarcat nervii pe cluburi: "Echipele aflate in cantonament in Turcia nu si-au trimis jucatorii de ieri, iar acum sint probleme cu vremea". Piturca nu a vrut sa precizeze daca avusese un acord cu conducerile lui Dinamo si Universitatea Craiova pentru a da drumul fotbalistilor mai devreme.

"Nu ma intereseaza foarte tare rezultatul. Asta nu inseamna ca nu vreau sa cistig, dar mai important e sa vad potentialul jucatorilor"

Victor Piturca

Istanbulul inzapezit

Bogdan Stelea, Florentin Petre, Adrian Cristea si Iulian Tames au parasit ieri dimineata cu noaptea in cap, la ora 3:00, hotelul Kemer Resort pentru a ajunge la aeroportul din Antalya. Primii trei trebuiau sa ajunga la actiunea echipei nationale din Cipru pe ruta Istanbul - Atena - Larnaka, iar ultimul avea destinatia Bucuresti.

Dupa ce au parcurs 65 de kilometri pina la aeroport, ei au aflat cu stupoare ca toate cursele spre Istanbul sint anulate din cauza caderilor de zapada. Cei 4 au fost nevoiti sa se intoarca la hotel si sa astepte redeschiderea aerogarii din metropola turceasca.

Aeroportul s-a deschis la ora 11:00, iar primul care a plecat a fost Tames. Peste o ora au parasit hotelul si cei trei internationali, Stelea si Petre pentru echipa mare, iar Cristea pentru lotul de tineret. "Mi-e groaza de avion, mai ales dupa ce-am patit deasupra Istanbulului cind am venit incoace. Asa ajung la Larnaka la noapte.

Mai bine luam o barcuta ca ajungeam imediat in Cipru", a declarat Florentin Petre. Toti urmau sa plece din Istanbul dupa ora 20:00, atunci cind fusese anuntata redeschiderea aeroportului.