Miercuri, de la ora 19.00, Club A v-a gazdui un eveniment deosebit pentru fanii rock-ului dur: concertul Ancient Ceremony. Aflati intr-un turneu de promovare a ultimului lor album - "P.uritan's B.lasfemy C.all" - trupa va sustine in Bucuresti cel de-al treilea concert din Romania, dupa cele de la Cluj si Sibiu.

Turneul - intitulat "P.roud B.alkan C.onquest Tour 2005" va continua in zile urmatoare cu concerte in Bulgaria, Iugoslavia si Croatia.

Trupa s-a infiintat in 1989, aboardand un metal extrem, dur, cu chitari puternice, linii melodice dure, o voce senzationala si versuri de insipratie sataniasta. Tocami acest stil muzical le-a adus celebritatea si in afara lumii fanilor muzicii de gen. In vara anului 2003 trupa "Ancient Ceremony" a ajuns pe prima pagina a ziarelor din intreaga lume.

Dupa ce s-a anuntat participarea trupei la unul dintre cele mai mari festivaluri de rock din Germania, Biserica Catolica a intervenit si a convins atat autoritatile cat si organizatorii sa scoata trupa de pe afis, amenintand cu proteste masive. Motivul: biserica sutinea ca trupa raspandeste mesaje blasfemiatoare si satanice (lucru care, de altfel, nu era departe de adevar).

A inceput o lupta impotriva acestei forme de cenzura, sprijinita de fani, reviste si celelalte trupe participante, dar autoritatile nu au cedat.

Cantecul "P.uritan’s B.lasphemy C.all", cel care da si titlul ultimului album, a fost compus tocmai ca urmare a acestui incident. PBC este o organizatie crestina radicala care a sustinut activ interzicerea aparitiei trupei pe scena festivalului.

Trupa are in acest moment patru membri permanenti: Chris (Vocal), Jones (Bass), Patrick (Chitara), Christoph (Keyboard), dar este completata in studio sau in concerte si de alti membri. Discografia trupei contine opt albume, printre cele mai apreciate piese ale lor fiind si un cover dupa Metallica - "Creeping Death".

Trupa a participat la numeroase festivaluri de gen, urcand pe scena alaturi de late nume mari ale metalului dur precum Dimmu Borgir, Moonspell, Umbra et Imago si Therion. In deschidere: L.O.S.T.