Bogdan Dumitrache si Maria Popistasu, intr-un film austriac selectionat la Berlin

La Festivalul de la Berlin nu participa numai doua scurtmetraje si un lungmetraj semnate de romani (Cristian Mungiu, Anca-Miruna Lazarescu si, respectiv, Radu Mihaileanu, desi acesta e cetatean francez), nu numai un film unguresc din a carui echipa fac parte si romani ("Dallas", a carui imagine e semnata de Vivi Dragan Vasile si in care joaca Zsolt Bogdan si Dorel Visan), ci si un film

austriac cu actori romani.

"Crash Test Dummies" este lungmetrajul de debut al lui Jorg K’lt si a beneficiat de cateva zile de filmare anul trecut, la Arad, cea mai mare parte a filmarilor desfasurandu-se in Austria. Bogdan Dumitrache si Maria Popistasu interpreteaza rolurile a doi romani lefteri care, odata ajunsi la Viena sa-si incerce norocul, decid sa se desparta.

Filmul e produs de Amour Fou Filmproduktion din Viena, in colaborare cu Icon Films (compania lui Mel Gibson), partenerul pentru zilele de filmare de la Arad fiind compania Mobra Film.

"Crash Test Dummies" a fost selectionat sa faca parte din sectiunea "Forum" a Berlinalei, aceeasi sectiune care se deschide cu filmul lui Cristian Mungiu "Turkey Girl", inclus in programul de sase scurtmetraje reunite sub titlul "Lost and Found".

35 de ani de Riff

O veste din Sibiu: grupul rock Riff, care a ramas fidel acestui oras de la infiintare pana astazi, implineste frumoasa varsta de 35 de ani. Grupul a fost infiintat in 1970 la Sibiu de Florin Grigoras si in primii ani de activitate a purtat numele Sonic.

Din anul 1980, membrii grupului decid schimbarea numelui in cel actual, Riff, si incep o perioada de lungi turnee in tara, ajungandu-se astazi la peste 3.000 de concerte. In toti acesti ani, formatia a participat la numeroase festivaluri si gale importante de gen, obtinand multe premii sau sustinand recitaluri.

De asemenea, au facut numeroase inregistrari audio in studiourile radioului, cu piese apreciate de public: "Ochii tai", "Cand sunt cu tine", "Ploaia", "Aurora", "Cercul vietii", "Generatia noua", "Povestea lor", "In loc de bun ramas" s.a. In 1989 a aparut la Electrecord discul "Riff - Primii pasi".

Au urmat cateva casete audio: "Riff - 1990", "Joc perfid" - 1992, "Doi straini" - 1994, "Acul de siguranta" - 1997 si primul CD al grupului, intitulat "1998 - Riff". In toamna lui 2001 a fost lansat CD-ul "Riff 2001". In 21 noiembrie 2003 a avut loc lansarea albumului "Sa nu-mi furi visul"; au urmat concerte de prezentare a discului in multe orase din tara.

In acest an grupul sarbatoreste 35 de ani de activitate printr-un turneu national cu spectacolul "Riff 1970-2005: Sa nu-mi furi visul" si prin lansarea unui dublu album, in toamna.

Primul spectacol din acest turneu a avut loc la Galati, iar urmatoarele se vor desfasura astfel: pe 10 februarie la Medias, pe 11 februarie la Sibiu si pe 17 februarie la Bucuresti. Componenta actuala este urmatoarea: Florin Grigoras - chitara bas, voce; Florin Demea - chitara solo; Mihaela Grigoras - keyboards, voce; Lucian Fabro - baterie, voce.

Grupul Riff ramane consecvent stilului hard rock, cu nuante de blues, si de asemenea ramane un "grup de concert".