Viitorii istorici ai mentalitatilor vor afla din arhivele jurnalelor de stiri ca la inceputul secolului al XXI-lea doamnele vor fi preferat filosofia feminista si fotbalistii.

Pe micul meu ecran se perinda abundent in ultima vreme tot felul de gagici cu sinii blurati, despre care Raluca Arvat imi spune ca sint fostele sau viitoarele „prietene“ ale lui Figo, del Piero, Roberto Carlos sau Mutu.

Se evita cu pudoare termenul „amanta“, de parca „prietenele“ astea ar fi niste amice haioase cu care fotbalistii schimba pareri despre viata, fotbal si Coelho, pardon, Dostoievski. De curind, insa, am zarit citeva imagini serioase cu cuplul de indragostiti Maria Marinescu - Cristi Chivu.

Pentru cine nu stie, dra Maria Marinescu este fata actritei Ioana Craciunescu si a lui Bujor Sion, fiul adoptiv a lui Ion Iliescu. A facut o scoala de design vestimentar la Paris, a avut o emisiune de decoratiuni interioare pe B1 TV, o relatie cu Bobi Paunescu, apoi una cu Tudor Vasile, baiatul ex-premierului Radu Vasile.

Despre Chivu ce sa spun? Fotbalist roman de succes, origine modesta, fost CSM Resita, U. Craiova, Ajax Amsterdam, Andreea Raicu si AS Roma. Ei bine, dra Marinescu, careia dl Chivu i-ar fi promis sprijinul pentru deschiderea unei case de moda la Roma, spunea ca-l apreciaza pentru ca „nu e un baiat de bani gata“. Iar dl Chivu declara ca o iubeste pentru „ca e o femeie independenta“.

Ma gindesc ca atunci cind se va scrie istoria mentalitatilor de la inceputul secolului al XXI-lea, cercetatorii vor fi siliti sa remarce contradictia dintre afirmarea independentei si suveranitatii feministe si obsesia matrimoniala a sotului-fotbalist, acest model curtenesc de succes financiar al Evului Media.

Oare va veni si ziua in care prima femeie-fotbalist va accepta sa ia de sot un domn independent, caruia sa-i daruiasca la nunta o casa de moda?