Conducerea PD a decis in unanimitate sa propuna organizatiilor locale din care fac parte Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru excluderea acestora din partid, stabilind deja retragerea sprijinului politic in cazul celor trei.

Decizia finala in acest sens urmeaza sa fie luata, in termen de o saptamina, in cazul lui Gusa si Pavelescu, de PD sector 1, iar in cazul Laviniei Sandru de organizatia Mures.

Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru si-au anuntat, marti, demisia din Biroul Permanent National al PD, motivindu-si decizia prin faptul ca nu doresc sa mai fie acuzati ca "urmaresc" functii "nemeritate" si precizind ca nu vor pleca din partid.

PD si "Initiativa 2003", din care fac parte Cozmin Gusa si Aurelian Pavelescu, au semnat, in data de 13 ianuarie 2004, un protocol de colaborare in baza caruia toti membrii Asociatiei "Initiativa 2003" au devenit si membri PD. Gusa si Pavelescu au devenit atunci membri ai BPN. Lavinia Sandru a detinut functia de secretar executiv al PD.