Incetul cu incetul, vedetele autohtone incep sa se invete cu milioane de dolari. Succesul unor emisiuni creste imediat si cota prezentatorilor, care se vad, astfel, indreptatiti sa solicite in noile contracte sume din ce in ce mai mari. Acelasi mecanism functioneaza si in strainatate, iar unele din vedetele noastre par sa egaleze pretentiile suratelor lor din tarile dezvoltate.

Bineinteles, vedetele nu discuta cu ziaristii despre acest subiect, asa ca nu ne ramane decat sa apelam la surse, ca de obicei, bine informate. Andrei Gheorghe a fost primul care a ridicat cota salariilor pe piata televiziunilor.

Dupa mai bine de zece ani de colaborare cu trustul PRO, in care s-a remarcat prin stilul incisiv si nonconformist, Andrei Gheorghe a fost curtat mult timp de principalul post concurent Antena 1.

Ce l-ar fi motivat pe cunoscutul prezentator sa plece de la televiziunea de top din Romania? Se pare ca un onorariu pe masura: conform apropiatilor sai, Andrei Gheorghe ar fi semnat cu Antena 1 un contract pe trei ani a carui valoare totala s-a ridicat la 1,5 milioane de dolari.

Tot Antena 1 si-a dorit sa aiba printre vedetele sale, in urma cu doi ani, pe "carcotasii" serban Huidu si Mihai Gainusa. Emisiunea lor "Cronica carcotasilor" se afla si pe atunci in top-ul show-urilor de divertisment, iar Dan Voiculescu ar fi fost dispus sa plateasca pentru a-i avea in grila sa 4 milioane $ pentru trei ani.

Acestia au refuzat insa ametitoarea oferta si au ramas la Prima TV, chiar daca nu erau la fel de bine remunerati. Latino-bucuresteanul Pepe a ajuns in anul in care culege rodul imaginii sale, dar la preturi hollywoodiene. Pe numele sau Ionut Pascu, solistul a fost in tratative cu reprezentantii trambitatului concurs "Eurotombola", care va debuta la 13 februarie la Prima TV.

Pepe recunoaste faptul ca a fost la discutii pentru preluarea postului de prezentator al emisiunii - concurs. "Am vorbit despre acesta posibilitate insa nu am fost de acord. Nu mi se potriveste", marturiseste Pepe. Pe piata zvonurilor se spune des ca Pepe ar fi cerut un pret naucitor ca sa accepte propunerea - un milion de dolari, pret ce-i lasa muti de uimire pana si pe fotbalisti.

Articol de: Florian Gheorghe, Luana Mare