Echipa de veterani a lui Piturca a debutat cu un 2-2 obtinut greu, dupa un joc fara vlaga. impresia de start s-a risipit dureros dupa numai 15 minute de pase imprecise si de idei batrinesti. Radoi si-a uitat in doua rinduri locul de pe partea dreapta a apararii, unde a aparut Janocko, si urmarea a fost catastrofala.

Intimplator a venit golul de 2-2, reusit de Oprita in ultimul minut, cu o lovitura de cap dintr-un careu aglomerat. Daniel Niculae (stinga, in duel cu Varga) a avut doua ocazii de gol, dar acestea s-au dovedit a fi prea putine pentru ca golgeterul campionatului sa si marcheze.

Nu trecuse bine primul minut din noul mandat al lui Victor Piturca si Adrian Ilie irosea o mare ocazie, tragind in bratele portarului slovac Contofalsky. Strinsa in jurul veteranilor Dorinel Munteanu, Galca, Stelea si Adrian Ilie, mobilizati de urgenta, noua "nationala" promitea. Dar impresia de start s-a risipit dureros dupa numai 15 minute de pase imprecise si de idei batrinesti.

Radoi si-a uitat in doua rinduri locul de pe partea dreapta a apararii, unde a aparut Janocko, si urmarea a fost catastrofala. La prima centrare a slovacului, Vittek a reluat cu capul in plasa peste un Stelea iesit bezmetic (11), la a doua, Stelea a aparat un sut, apoi acelasi Vittek a fost faultat in careu (15), dar arbitrul Kapitanis a inchis ochii.

La 0-1, echipa lui Piturca si-a reluat jocul plat, cu pase lungi, intrerupt de doua suturi mai acatari ale lui Niculae (26) si Pancu (30). Subit insa, Adrian Ilie a scos un penalty in minutul 38, facut cadou de "centralul" cipriot, si Pancu a egalat cu o scarita.

Slaba speranta pentru ca acelasi Stelea, expus de o gafa in lant a apararii, a gresit din nou, scapind balonul in poarta la sutul lui Karhan (43).

Dupa pauza, "tricolorii" au pus mai mult mingea jos, au grabit constructia, insa combinatiile au continuat sa fie rodul hazardului. O singura data (66), Plesan, Petre si Niculae s-au plasat ideal la capatul paselor, insa atacantul Rapidului a tras in portarul slovac. Tot intimplator a venit si golul de 2-2, reusit de Oprita in ultimul minut, cu o lovitura de cap dintr-un careu aglomerat.

Egalul a salvat din impresia jocului, insa realitatea este ca daca perioada de rodaj se prelungeste, preliminariile Mondialului din 2006 risca sa fie doar o serie de amicale inainte de calificarile Euro 2008.

La finalul jocului, Victor Piturca a intrat in vestiarul "tricolorilor", unde a ramas doua minute pentru a-i felicita pe jucatori. "Una peste alta, sint multumit, mai ales ca am fost condusi in doua rinduri si puteam pierde acest meci. Au fost momente in care am avut jocul la discretie, dar am primit goluri pe doua greseli in faze care nu anuntau nimic", a spus Piti.

El s-a referit apoi la prestatia lui Adrian Ilie: "Este in revenire de forma fizica, dar mai are de muncit. Tot timpul ma astept la mai mult de la jucatori".

"N-am avut emotii la penalty-ul lui Pancu. Important este ca mingea sa treaca linia portii, nu-i pot reprosa nimic pentru ca eu apreciez personalitatea jucatorilor"

Victor Piturca

"Meciul a fost foarte bun pentru ca Victor Piturca si-a dat seama ca pe unii jucatori nu se poate baza. Mi-au placut Petre, Ilie si Pancu, dar m-a deranjat totusi modul in care ultimul a transformat penalty-ul"

Dumitru Dragomir

Rat si Munteanu la minusuri, Adi Ilie si Pancu la plusuri

Dupa joc, Piturca a spus ca "Razvan Rat a avut o evolutie neconvingatoare, dar sper sa-si revina pina la meciul cu Olanda". Antrenorul s-a aratat nesatisfacut si de evolutia "veteranului" Dorinel Munteanu, caruia i-a gasit totusi un alibi: "Nu l-am folosit pe postul sau. Am fost fortat sa il plasez undeva pe partea stinga, desi el joaca mai mult in centrul liniei mediane".

La capitolul plusuri, "principalul" nationalei i-a remarcat pe Pancu si pe Adrian Ilie.

L-a scuzat pe Stelea

Victor Piturca a explicat la final evolutia mai slaba a portarului "nationalei", Bogdan Stelea, prin oboseala acumulata in ultimele zile. "Pe linga faptul ca multi jucatori nu au evoluat niciodata impreuna, a contat si faptul ca n-am avut tot lotul la dispozitie decit la un singur antrenament.

In plus, unii au ajuns obositi de pe drum, ceea ce s-a cunoscut cel mai mult la Stelea pentru ca la portari orice greseala se vede imediat", a spus tehnicianul.

"Pentru a avea sanse cu Olanda, este important sa nu mai gresim la fel ca astazi, lucru valabil si in aparare, si in atac"

Adrian Ilie

"Am evoluat pe postul care imi convine cel mai mult, in spatele virfurilor, iar faptul ca am jucat cu numarul 10 pe tricou mi-a dat o motivatie speciala"

Daniel Pancu

Viorel Tudorache, Mihai Stetcu