Bursa de Valori Bucureşti a consemnat in prima parte a şedinţei de joi o creştere de 7%, după reculul consemnat in ultimele două zile, determinat de anunţul privind majorarea impozitului pe veniturile obţinute pe piaţa de capital, la 10%.

Tendinţa de inversare a trendului s-a observat incă din partea a doua a şedinţei de miercuri, după precizările Ministerului de Finanţe referitoare la faptul că profiturile obţinute din vinzarea acţiunilor vor fi impozitate cu 1%, ca şi pină in prezent, dacă acţiunile vor fi deţinute pe o perioadă de minim un an,

calculată după 1 aprilie 2005.

Comunicatul mai menţiona că impozitul nu va fi aplicat retroactiv, ci numai asupra ciştigurilor obţinute după 1 aprilie. Volumul tranzacţiilor a ajuns, la ora 12:00, la 497 miliarde de lei, pe fondul urcării indicilor BET şi BET-C cu 5%.

BET-Fi, indicele care reflectă trendul societăţilor de investiţii financiare a crescut, in medie, cu 7%. Dintre cele 57 de emitenţi tranzacţionaţi, pentru 47 s-au raportat creşteri, şase au rămas la preţul de miercuri, scăderi fiind consemnate numai pentru patru companii.