In cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, a avut loc o dezbatere pe tema schimbarilor din domeniul fiscalitatii.

Profesorul Daniel Daianu a explicat ca, si in lipsa reformei fiscale promovate de actuala putere, masurile dure erau absolut necesare.

Bogdan Baltazar, membru al Consiliului de Administratie al BRD, a afirmat ca o parte din recentele reforme fiscale au fost luate in graba, din necesitatea de a acoperi problemele cauzate bugetului de introducerea cotei unice de impozitare a veniturilor. Pe de alta parte, Bogdan Baltazar este de parere ca o crestere puternica a impozitarilor pe capital este absolut normala.

In ceea ce priveste modul in care va evolua pe termen scurt economia romaneasca, Daniel Daianu respinge tezele catastrofice, dar admite ca urmeaza un an foarte dificil de gestionat, datorita liberalizarii economiei si, implicit, al unui grad crescut de incertitudine.

Bogdan Baltazar crede ca actualul guvern are sansa de a folosi cota de incredere pe care o are spre a-si demonstra competenta si a depasi actuala situatie a economiei romanesti.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro