Mittal Steel, compania care are in postofoliu si Combinatul SIDEX Galati, a anuntat miercuri un profit record pentru anul 2004 – 4,7 miliarde de dolari. Compania condusa de magnatul indian Lakshmi Mittal a avut un an excelent, dat fiind ca profitul pe 2003 fusese de doar 1,2 miliarde de dolari.

Cantitatea totala de otel prelucrata de combinatele detinute de Mittal Steel a fost, in 2004, de 42,1 milioane de tone, comparativ cu 27,4 milioane tone in 2003. Patronul si presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Lakshmi Mittal, a afirmat ca “2004 a fost un an excelent pentru Mittal Steel.

Am profitat de o cerere crescinda pe toate pietele, combinata cu cresterea preturilor si a capacitatilor de productie, aceasta din urma cauzata de achizitionarea unor combinate strategice”.

“Mittal Steel si-a consolidat o pozitie puternica pe cele trei piete – cheie: cele doua Americi, Europa si restul lumii. In ceea ce priveste viitorul, anticipam o cerere stabila in 2005”, a mai declarat Lakshmi Mittal.

Mittal Steel este proprietarul a numeroase combinate din Europa, pe linga SIDEX compania detinind capacitati de productie in Bosnia, Cehia, Franta, Germania, Macedonia si Polonia.