Scandalul Ovule de export: autoritatile sunt in ceata

de     Jurnalul National
Vineri, 11 februarie 2005, 0:00Ministerul Sanatatii, Colegiul Medicilor si Parchetul Capitalei cauta vinovatii in afacerea "Global Art", o afacere medicala manjita de sange. Se contureaza implicatii penale si grave incalcari ale deontologiei medicale.

De fapt, la acest cabinet ovulele sunt cumparate de la tinerele care si le vand de foame. Deocamdata, procurorii bucuresteni au de furca in a deslusi cadrul legal in care isi desfasoara activitatea clinica, precum si prevederile legii care reglementeaza donarea.

Foarte posibil ca anchetatorii sa ajunga intr-o fundatura, pentru ca legislatia romaneasca reglementeaza "donarea si implantul de organe si tesuturi". Ei bine, ce e ovulul? Un organ? Un tesut? Pe marginea acestui subiect, specialistii nu se pun, dupa cum se pare, de acord.

IMPLICATII PENALE

Colegiul medicilor a informat Ministerul Sanatatii ca doctorita Ioana Ghionescu, cea care practica recoltarea de ovocite de la "donatoare", este medic generalist. Ori, aceasta operatie medicala trebuia efectuata obligatoriu de un ginecolog.

Nu stim daca doctorita Ghionescu risca sa cada sub incidenta legii penale, insa ea este pasibila cel putin de o sanctiune exemplara a forului profesional medical. Mai grav stau lucrurile cu clinica: surse din Colegiul Medicilor ne-au informat ca Global Art nu are autorizatie de libera practica.

La Ministerul Sanatatii se cunosc date despre mai multe clinici (toate patronate de israelieni), care storc ovule de la romance, ca sa le valorifice in strainatate. Una dintre acestea ar fi clinica Sabyc, impotriva careia Ministerul a depus o sesizare la Parchetul Capitalei asta-toamna.

Aceasta clinica a fost obiectul unui scandal in Israel, in 2002, cand rabinul-sef a luat atitudine in privinta fertilizarii evreicelor cu ovule straine. Chestiunea ridica, la Tel Aviv, aspre discutii religioase.

AFACEREA CONTINUA

Doctorul Miron Harry, patronul Centrului Medical Sabyc, sustine ca in clinica sa nu se fac donatii de ovocite. Insa, o tanara de aproximativ 22 de ani, care a iesit din incinta centrului medical, dupa o consultatie, a declarat ca primeste suma de 250 de dolari pentru o donatie. Mai mult, tanara a declarat ca are prietene care fac astfel de donatii pe bani.

Pentru medic, dorinta femeilor, indiferent de religie, fie ea si iudaica, de a obtine un copil prin orice fel de metoda, este mai presus decat orice lege din lume. Medicul mai are un cabinet de ginecologie in Israel, iar el ne-a anuntat ca urmeaza sa paraseasca tara pentru aproximativ o luna.
(Valentin Zaschievici, Petru Zoltan)

Link
Vigra contrafacuta, vanata pe Internet


398 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare simpla-de ce nu au luat de la evreice? (Joi, 23 iulie 2009, 22:38)

  Mitica [anonim]

  Inainte de a acuza de antisemitism alte popoare sau alte organizatii profesionale ale medicilor, dl. doctor Yoram Blachar ar trebui sa ne raspunda la o intrebare simpla:

  "De ce nu au recoltat ovule de la evreice?"

  Nu vom permite sa ne judece moral nici domnului Yoram Blachar si nici alte persoane care tolereaza segregarea rasiala pusa in practica de medicii evrei "iubitori de arginiti" precum Iuda Iscariotul.

  Medicii evrei Harry Miron (Mironescu) si fiul sau - Yair Miron au discriminat rasial femeile de la care au prelevat ovocite, deoarece intre pacientele clinii respective nu se afla nici o pacienta evreica.

  "De ce nu au recoltat ovule de la evreice?"

  Acest fapt constituie circumstanta agravanta si justitia si morala ar trebui sa ii sanctioneze corespunzator.

  "De ce nu au recoltat ovule de la evreice?"

  Este evident ca in acest caz cei care sunt responsabili de crime impotriva altor popoare sunt respectivi medici evrei - deoarece si-au pregatit si executat actiunile ilegale doar impotriva unor femei de alte rase si religii decat cea evreiasca, respectiv mozaica.

  "De ce nu au recoltat ovule de la evreice?"

  Consideram ca acesti medici si acolitii lor ar trebui judecati dupa legea evreiasca - asa cum statul Israel a judecat si condamnat pe cei vinovati de asuprire rasiala. Cred ca legile romanesti si europene sunt prea blande in acest caz, si propun sa le aplicam pedeapsa evreiasca, dupa legea si cartile lor sfinte.

  Dupa fapta si rasplata !

  "De ce nu au recoltat ovule de la evreice?"


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version