Cozmin Gusa nu vrea sa dezvaluie care sint proiectele sale politice dupa plecarea din PD, fiind dispus sa spuna doar ca se va bate in Parlament pentru proiectul de lege „antinomenclatura“, pe care a anuntat ca il va depune in curind la Parlament.

Ex-liderul PD a explicat din nou ieri ca nu se va inscrie in nici un partid, la fel ca si cei doi sustinatori ai sai. Insa cel putin presedintele executiv al PD, Emil Boc, nu il crede. „Are in vedere alta constructie politica, probabil ceva de genul Fortei Democrate a lui Petre Roman, cu acelasi impact“, l-a ironizat presedintele democrat pe fostul coleg de la Cluj.

Deocamdata singuri

Gusa declara insa ca el si cei doi colegi ai sai care au demisionat din PD vor actiona in continuare ca deputati independenti, fiecare mizind inclusiv pe activitatea in comisii, dar nu se asociaza, cel putin deocamdata, cu grupul celorlalti deputati independenti proveniti din PRM.

De partea cealalta, deputatul Dan Mocanescu, liderul grupului celor cinci deputati BND exclusi din grupul PRM de la Camera si din partid, declara ca „nu au existat pina in acest moment discutii“ despre o posibila colaborare sau despre vreun proiect comun cu cei trei deputati independenti proveniti din PD.

Mocanescu ne-a declarat ca negocierile cu PNTCD au intrat, practic, pe ultima suta de metri. Este de asteptat, dupa cum spune Mocanescu, ca decizia finala prin care BND fuzioneaza cu PNTCD sa fie anuntata la Congresul de la sfirsitul lunii, cind taranistii isi vor schimba numele.

Gusa pregateste o lista neagra

Desi Gusa neaga ideea constructiei Partidului Popular in jurul PNTCD, vehiculata de presa, o colaborare cu taranistii va exista in viitorul apropiat, la nivel de idei.

Saptamina viitoare, dupa cum explica Gusa, Initiativa 2003 va incerca sa puna de acord proiectul ei cu cele ale URR si PNTCD legate de eliminarea din functiile publice a persoanelor cu functii in regimul comunist. Ulterior, proiectul de lege rezultat va fi depus in Parlament.

O data cu el, ne-a detaliat Gusa, va fi prezentata o lista cu persoane din viata publica, din toate partidele, despre care ex-reprezentantul PD spune ca au ocupat functii politice sau administrative inainte de 1989, fara sa spuna pina la ce nivel.

Cu citeva saptamini in urma, Cozmin Gusa aprecia ca proiectul sau de lege, care nu are deocamdata sustinere in Parlament, afecteaza cel mai mult PSD, nu partidele din Alianta.