Presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, a avut o discutie cu liderul liberal Valeriu Stoica despre crearea unui partid popular in Romania.

IntIlnirea a avut loc joi, la Bucuresti. Cei doi nu au ajuns la o concluzie, dar nici nu au inchis definitiv discutiile. „A fost mai mult o discutie informala, nu o negociere politica. Oricum, eu nu sint de acord cu ideile politice ale domnului Stoica”, a declarat Ciuhandu. Fostul lider al PNL ne-a declarat: „Nu am discutat nimic in legatura cu o eventuala aderare a mea la viitorul PPCD.

Am vrut doar sa aflu mai multe date despre acest proiect”. Totusi, Stoica nu exclude colaborarea cu Ciuhandu. „In urmatoarele sase luni, voi milita in continuare pentru a promova fuziunea dintre PNL si PD. Daca pina atunci nu se misca nimic, mai stam de vorba in ceea ce priveste alte variante ale proiectelor mele”, a declarat Stoica.

Discutia cu Ciuhandu a avut loc dupa o intrevedere a liderului liberal cu reprezentantii Internationalei Crestin Democrate.

Tot legat de evolutiile de pe dreapta spectrului politic, Ciuhandu a infirmat ieri zvonurile potrivit carora ar exista discutii intre PNTCD si grupul condus de Cozmin Gusa, fara a respinge categoric o colaborare. „Nu am vorbit deocamdata cu domnul Gusa. Momentan, prioritatea mea este sa fac acest nou partid. Apoi putem discuta”, a mai spus acesta.

Malina Bot, Lucian Gheorgiu