Dan Munteanu, fotoreporter la cotidianul Monitorul din Braila, a fost lovit de mai multe ori vineri, 11 februarie a.c., de proprietarul unei ferme in timp ce jurnalistul fotografia locatia de pe un drum public. Agresiunea s-a petrecut sub ochii unui politist, care a intervenit abia dupa o jumatate de ora de la declansarea incidentului.

In timp ce agresorul, care s-a dovedit a fi un oarecare Vasile Simion, se manifesta cu maximum de violenta, seful de post din comuna Vadeni privea impasibil scena de la o distanta de cativa metri, fara sa intervina.

La insistentele celorlalti jurnalisti aflati pe drumul public, seful de post s-a apropiat cu mainile in buzunar si i-a soptit agresorului: "Lasa-l, n-are rost sa te complici cu astia, ca-ti pui toata presa in cap". Vasile Simion nu a parut impresionat de avertisment si a continuat sa-l loveasca pe jurnalist cu pumnii.

Chiar si dupa sosirea a doua echipaje de politie in care se aflau comisarul-sef Stefan Arama, adjunctul sefuluI IPJ Braila, si comisarul Fanel Arama, seful Ordinii Publice, agresorul a fost potolit cu greu.

Inspectorul-sef al IPJ Braila, comisarul-sef Ion Motoc, a promis ca va solutiona rapid cercetarea in cazul agresarii jurnalistului si ca va lua masuri impotriva politistului care a asistat pasiv la incident.