Cel mai bun jucator stelist al anului trecut, Adrian Neaga, va fi transferat la sfarsitul acestei luni la echipa sud-coreeana de prima liga Chunnam Dragons. Asiaticii sunt dispusi sa plateasca pe Neaga un milion de dolari si ii vor asigura un salariu anual de 400.000 de dolari, de patru ori mai mult decat castiga in Ghencea.

Asia a devenit astfel destinatia favorita pentru cei mai buni fotbalisti din campionatul intern. Ionel Danciulescu a lasat pe Dinamo pentru chinezii de la Shandong Luneng, iar Neaga va parasi Steaua cu destinatia Coreea de Sud, astfel ca ambii fotbalisti care au luptat anul trecut pentru titlul de fotbalistul roman al anului au ajuns sa evolueze in Asia.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a recunoscut iminenta despartire de Rica, dar numai dupa cele doua meciuri din Cupa UEFA cu FC Valencia. "Eu i-am spus lui Neaga ca poate sa plece la orice echipa care ofera un milion de dolari", a declarat Becali, care il vede pe tanarul Andrei Cristea drept inlocuitorul perfect pentru Neaga.

Atacantul Stelei, in varsta de 25 de ani, a fost cel mai constant jucator al ros-albastrilor anul trecut, jucand in 38 din cele 39 de partide disputate de Steaua si inscriind 23 de goluri in partidele oficiale pentru gruparea din Ghencea.