Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a achizitionat un hotel cu aproape 18 miliarde de lei, fara ca nici unul dintre consilieri sa stie ce a votat.

Contractul de 18 miliarde de lei, incheiat intre Consiliul Judetean Vrancea si Federalcoop, viza achizitionarea de catre CJ a Complexului turistic „Caprioara“. In acel moment, nu exista nici o hotarire a consilierilor judeteni pentru aceasta achizitie. Chichita gasita de Marian Oprisan a fost plata in rate a acestei sume.

Prima dintre ele, in valoare de 3 miliarde de lei, a fost strecurata in sedinta extraordinara din 12 noiembrie 2004 si nu a fost justificata in nici un fel consilierilor judeteni. Plata in rate a fost scuza pentru care nu au fost date explicatii, pe motiv ca CJ nu este inca proprietar al Hotelului „Caprioara“.

Consilierii Opozitiei au cerut atunci explicatii, iar Marian Oprisan a raspuns: „Am o rugaminte la dumneavoastra, va rog sa lasati Curtii de Conturi acest atribut“.

Mama lui Oprisan, vecina cu CJ

In apropierea complexului, mama lui Oprisan, Lucia Gherarde, a cumparat in 2002 opt hectare de teren, la preturi derizorii. In 2003, Marian Oprisan a cerut acordul consilierilor pentru a transfera in administrarea CJ o parte din Cringul Petresti, pentru a face un parc de distractii. Scandalul ce iscat la acea vreme l-a facut sa renunte la proiect, nu si la idee.

Achizitionarea Complexului „Caprioara“ de catre CJ si mai ales investitiile ce vor fi facute acolo pot duce la cresterea pretului terenurilor din zona.

Nastase a dat banul

Interesant e insa de unde au venit banii. Prima plata a fost efectuata pe 18 noiembrie 2004, din fondul de rezerva bugetara, si au fost alocati printr-o hotarire a Cabinetului Nastase. Acelasi Nastase care, la televizor, se aratase critic fata de ingineriile funciare ale mamei lui Oprisan in zona Cringului Petresti.