Steaua s-a impus la Miercurea Ciuc cu 4-2, reusind sa egaleze situatia in finala Ligii Nationale la hochei. Partida a fost urmarita de 4.500 de spectatori, alte citeva sute de persoane asteptind rezultatul la intrarile Patinoarului „Vakar Lajos“.

Tribunele patinoarului „Vakar Lajos“ parca intrasera la apa inaintea celei de-a doua partide a play-off-ului Ligii Nationale de hochei dintre Steaua si SC Miercurea Ciuc.

Biletele s-au epuizat inca de simbata dimineata, astfel ca la ora meciului, pe linga cei peste 4.000 de suporteri norocosi, citeva sute de persoane asteptau agitate la intrare cu speranta ca, printr-o minune, vor reusi sa asiste la spectacolul de pe gheata.

Entuziasmul suporterilor, dotati cu bannere, fulare si cu plamini puternici pentru a interpreta cintece traditionale unguresti si, din cind in cind, injuraturi, a fost insa insuficient, gazdele pierzind in final cu 2-4.

Stelistul Geru, scos pe targa

Pornind din postura de favorita, dupa victoria de saptamina trecuta in partida de la Bucuresti (5-4), echipa SC Miercurea Ciuc a deschis scorul in minutul 6, prin Atilla Goga. Apoi, Steaua a scapat pe contraatac, reusind sa depaseasca apararea adversarilor de trei ori in prima repriza, prin Geru, care a reusit o dubla, si Emelianenko.

In a doua parte a meciului, ciucanii au redus ecartul la un gol, insa „militarii“, prin Adorjan, au refacut diferenta, care s-a dovedit suficienta pentru obtinera victoriei.

Daca de-a lungul partidei nu au fost decit citeva ciocniri intre jucatori, ultimele minute ale reprizei a doua au adus pe gheata obisnuitele batai, dar si accidentarea lui Geru, care a parasit gheata dupa ce a fost prins intr-un clinci la mantinela.

In ultima repriza, cele doua echipe au beneficiat pe rind de superioritate numerica in urma eliminarilor temporare, dar nu au reusit sa fructifice acest avantaj.

Portarul Catrinoi, eroul „militarilor“

Ciucanii au incercat sa reduca din diferenta, dar portarul oaspetilor, Adrian Catrinoi, s-a facut remarcat prin interventii prompte. „Imi pare rau pentru ei ca le-am stricat petrecerea. Ma asteptam sa fie greu, dar ma bucur ca am reusit sa trecem peste greselile facute la Bucuresti si am relansat astfel lupta pentru titlu.

Baietii nu au apucat sa se bucure si nici nu vor avea timp pentru ca pregatim meciurile de saptamina viitoare”, a declarat Marius Glica, antrenorul „ros-albastrilor”. De partea cealalta, finantatorul Sport Club Miercurea Ciuc, Janos Kurko, a admis ca Steaua a jucat mai bine. „Steaua a fost mai buna astazi, nu avem ce sa contestam.

Pacat, pentru ca am pierdut un avantaj pe care il luasem la Bucuresti. Chiar daca pierdeam cu 0-10, nu aveam ce sa-i reprosam arbitrului (n.r. - rusul Alexander Cerenkov)“, a spus Kurko.

Prin aceasta victorie Steaua egaleaza la 1 situatia in cadrul finalei si se pregateste pentru urmatorul meci cu ciucanii la Bucuresti. Pentru prima data, trofeul se va decerna, dupa model nord-american, echipei care va obtine cele mai multe victorii in sapte meciuri.

Rapidistul Robert Ilyes a vazut meciul din tribuna

La meci a asistat si jucatorul formatiei Rapid Robert Ilyes, cel care, saptamina trecuta, a fost protagonistul unui scandal cu galeria Stelei. Fair play, el a recunoscut ca Steaua a fost mai buna, declarind ca spera ca echipa pe care o sustine sa isi ia revansa in urmatorele meciuri.

„Din pacate, nu voi putea asista la urmatoarele doua meciuri, de la Bucuresti, pentru ca voi fi in turneu in Antalya, dar sper sa ajung la celelalte doua de la Ciuc“, a spus Ilyes. Intrebat daca ar fi putut exista incidente intre suporterii echipei Steaua si cei din Miercurea Ciuc, Ilyes a spus: „La noi este lumea civilizata si nu s-a pus problema niciodata de acte de huliganism.

Nu se intimpla asa ceva chiar daca veneau si fotbalistii de la Steaua“. Incidentele intre suporteri si jandarmi au existat, insa doar in primele minute, absenta lor fiind favorizata si de faptul ca Steaua nu a fost sustinuta decit de 20 de fani.