SIF Muntenia va propune in AGA rascumpararea actiunilor ca un prim pas in procesul de concentrare a actionariatului, se arata intr-un comunicat al societatii. "Actionariatul puternic coagulat si structurat poate influenta pozitiv administrarea portofoliului si poate duce la cresterea competitivitatii fondului", se mentioneaza in comunicat.

Limita de detinere de 0,1% din capitalul social a fost decisa in anul 1998 de catre majoritatea actionarilor, care detineau in medie 1000 de actiuni. Obiectivul acestei decizii a fost evitarea traficului de certificate, care ar fi compromis esenta procesului de privatizare, potrivit reprezentantilor SIF Muntenia.

Societatile de investitii financiare au fost inscrise la cota Bursa de Valori Bucuresti in 1999. Conducerea SIF Muntenia a propus cu ocazia unei AGA din anul 2000 majorarea pragului de detinere la 1%, initiativa care nu a fost aprobata din lipsa de cvorum.

Consiliul de administratie al societatii de investitii financiare a reluat tema majorarii pragului de detinere a actiunilor de la 0,1% la 1%, in cadrul propunerilor facute pentru Legea pietei de capital 297/2004.