Digital - Mai multe camere foto

Vanzarile de camere foto digitale vor creste pana la 20,5 milioane de unitati in acest an, de la 18,2 milioane in 2004, se arata in raportul anual asupra industriei foto realizat de Photo Marketing Association.

Dupa cum se precizeaza in raportul preluat de Cnet, rata de crestere se va mai "domoli" in 2005 daca se iau in considerare cresterile de pana la 30% inregistrate anual in ultimii trei ani.

Raport – Ericsson face bilantul

Compania suedeza Ericsson a obtinut, anul trecut, un profit de 3,08 miliarde de euro, iar vanzarile s-au ridicat la 12,94 miliarde de euro, cu 12% mai mari decat in anul 2003, se arata intr-un comunicat de presa. "Anul 2004 a adus cea mai mare crestere a numarului de abonati la serviciile de telefonie mobila.

Cu cei 300 de milioane de noi clienti, in prezent, 27% din populatia globului are acces la aceste servicii", a declarat Carl-Henric Svanberg, directorul executiv al companiei.

China – Broadband pentru 50% din internauti

Numarul utilizatorilor de Internet din China a atins 94 de milioane (la 31 ianuarie 2005), ceea ce reprezinta o crestere de 8% in comparatie cu perioada similara a anului trecut. Potrivit datelor furnizate de catre Reteaua Centrala Electronica de Informatii din Beijing, preluate de xinhuanet.com, timpul mediu saptamanal petrecut de un internaut chinez "in retea" este de 13,2 ore.

Aproximativ jumatate dintre utilizatori folosesc "banda larga" pentru conectarea la Internet.