Deputatul PPCD Stefan Secareanu a fost retinut sambata sera la Vama Sculeni de catre vamesii moldoveni, in timp ce introducea absolut legal in Republica Moldova mai multe fulare si caciulite oranj, in valoare de 10 milioane de lei, informeaza RGNews.

Secareanu a precizat ca sefa de tura a Vamii Sculeni, Lidia Corlateanu, i-a spus ca legislatia nu permite introducerea in tara a marfurilor in valoare mai mare de 200 de euro. Deputatul a fost nevoit sa se intoarca la Iasi si sa lase acolo o parte din marfa, dar nici de data aceasta nu i s-a permis introducerea articolelor portocalii.

A treia incercare a fost mai norocoasa, vamesii permitandu-i sa intre in tara cu 16 fulare si 16 caciulite numai dupa ce a semnat o declaratie vamala in acest sens. Stefan Secareanu a declarat ca acest caz arata agonia ce le-o provoaca guvernantilor comunisti oranjul libertatii.

"La fel ca si Ianukovici in Ucraina, Voronin a declarat: culoarea oranj nu are ce cauta in Republica Moldova! Liderul comunist se teme de acest simbol cromatic ce semnifica schimbarea. Acum putem spune clar ca revolutia oranj va avea loc si in Basarabia. Aceasa revolutie a inceput deja - deocamdata in sufletele oamenilor. Am constatat aceasta in timpul intalnirilor noastre cu alegatorii.

Daca Voronin crede ca prin aceste restrictii va reusi sa evite soarte lui Ianukovici, se inseala amarnic. Dupa alegerile parlamentare din 6 martie, aceasta pata rosie in oceanul portocaliu va fi acoperita de oranjul libertatii", a conchis Secareanu.