«Doi cuscri de cosmar» e unul dintre filmele cele mai asteptate anul acesta si, credeti-ne, merita intreaba atentie. Din distributie fac parte, in afara de Robert De Niro si Ben Stiller, celebri Dustin Hoffman si Barbra Streisand.

“A merge sau a nu merge la film?”, asta-i intrebarea pe care dumneavoastra vi-o puneti de fiecare data cand luati in considerare o escapada la cinematograf si la care noi e straduim sa raspundem responsabil.

Ei bine, daca vreti un indemn care sa nu lase urma de indoiala in preajma lansarii peliculei «Doi cuscri de cosmar» (in original “Meet The Fockers”) raspunsul e cat se poate de clar: da, mergeti!

Motivele pentru care facem aceasta recomandare tine de mai multe aspecte. Unul – ca, fata de prima parte, «Un socru de cosmar», distributia e sporita intr-un mod care ne umple de placere. Dustin Hoffman si Barbara Streisand, care nu mai jucase intr-un film de la «Cele doua fete ale dragostei» (1996), sunt cele mai bune variante.

Dustin creaza un personaj simpatic, usor misogin, care se bucura de viata la cote maxime in compania sotiei sale Roz, jucata cu un chef extraordinar de Streisand. Parintii lui Greg (Ben Stiller) alcatuiesc o familie nonconformista, adica exact ceea ce cu greu pot accepta parintii mai batoasei logodnice a lui Greg. Sa va reimprospatam memoria si cu privire la identitatea acestora.

Ei sunt Jack si Dina, interpretati de Robert De Niro si Blyth Danner. Apoi, «Doi cuscri de cosmar» e o comedie in toata puterea cuvantului cu un scenariu foarte bine scris de Greg Glienna si Mary Ruth Clarke si cu poante pentru care s-a facut probabil un brain-storming, atat sunt de reusite.

Pe scurt, iadul se dezlantuie cand parintii lui Pam cer sa-i cunoasca pe aceia ai lui Greg. Toate regulile se incalca, lumea celor seriosi e data peste cap de aceea a nebunei familii Focker. In definitiv, la ce v-ati astepta de la cineva care isi boteaza copilul Gaylord Focker?!

Bugetul acestui film a fost de aproximativ 80 de milioane de dolari si e lesne pe ce s-au dus. In mare parte, pe salariile vedetelor, care insa merita fiecare dolar. Incasarile au acoperit si depasit golul lasat in casieria celor de xxxx, pentru ca numai in weekendul de la lansare s-au obtinut aproape 47 de milioane de dolari.

Totalul s-a ridicat pana acum, numai in SUA, la cifra de 253 de milioane de dolari. Am spune ca simpaticii cuscrii «de cosmar» - ei, as! – fac bani din plin!

«Doi cuscri de cosmar» isi are premiera romaneasca pe 18 februarie.