Galeria Nouă are curajul să prezinte o expoziţie de fotografie şi să prezinte fotografia ca artă. Le pasă romanilor de fotografie? Ei bine, se pare că incepe să-i intereseze domeniul. O dovadă ar fi „Portofolios Review 4” care continuă evenimentele iniţiate in 2001 şi care sunt dedicate tinerilor artişti.

Expoziţia „Atitudini” prezintă nu doar abordari diferite ale fotografiei ci extinde şi aria artiştilor selecţuionaţi la nivel european, pentru că nu reuneşte doar nume din şcoala de fotografie din Capitală, ci şi din Cluj sau Amsterdam.

Proiectele prezentate sunt selecţionate din 60 de documentaţii primite de la tinerii care lucrează in domeniul fotografiei, indiferent dacă au background-uri in studii artistice sau arhitectură.

Serioa „Portofolios Review” a fost iniţiată acum patru ani şi se doreşte a fi o şansă de afirmare pentru studenţi şi tineri absolvenţi ai universităţilor de artă care lucrează cu fotografia, arta video, animaţia, poriectele multimedia, net art, instalaţii interactive.

O parte din artişti işi prezintă lucrările pentru prima oară. Portofolios Review este şi un exerciţiu de motivare pentru aceşti artişti care să+I determine să-şi continue studiul şi lucrul. Expoziţia de care vorbim este inclusă intr-un program de promovare a tinerilor artişti.

Expoziţia „Atitudini” este deschisă pană pe 27 februarie, de miercuri pană duminică, intre orele 11 şi şapte seara.