Intr-o conferinta de presa desfasurata marti, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat ca va cere rezilierea contractului de concesionare a fondului de vinatoare de la Balc catre Asociatia Zimbrul, controlata de omul de afaceri Ion Tiriac.

Anuntul a fost facut in urma verificarii acestui contract de catre o echipa de control, iar rezilierea va avea loc dupa evaluarea investitiilor facute de asociatie in cei doi ani cit au trecut de la atribuirea contractului de concesionare.

Ministrul Agriculturii a mai declarat ca, dupa parcurgerea acestor etape, se va organiza din nou o licitatie publica pentru concesionarea acestui fond, folosit pina in 1989 de catre Nicolae Ceausescu. La aceasta licitatie va putea participa si Asociatia Zimbrul, a mai spus Flutur.

Pe acest domeniu a avut loc, cu putin timp in urma, o vinatoare extrem de criticata, la care au participat citiva oameni de afaceri straini extrem de influenti, precum si presedintele PSD, Adrian Nastase. Organizatiile cinegetice au caracterizat aceasta vinatoare drept “un masacru”.