F1 Racing, cea mai bine vanduta revista de Formula 1 din lume va fi lansata in Romania in luna martie a anului 2005. Lider al pieţei mondiale a publicaţiilor de Formula 1, F1 Racing apare in peste 27 de ediţii, este editata in 22 de limbi şi este citita lunar de 3.000.000 de fani din intreaga lume.

Licenţa F1 Racing pentru Romania a fost obţinuta de Business Media Group, editor al publicaţiilor Business Review, Biz, Class, Workbook, Cinemagia şi care mai deţine pe piaţa locala licenţa pentru Stuff Magazine şi Business Week (sectiuni editoriale).

„F1 Racing va aduce fanilor Formula 1 din Romania interviuri in exclusivitate, analize obiective şi fotografii unice, care dezvaluie ce fac in timpul dintre curse cei mai rapizi oameni ai planetei” spune Bill Avery, publisher F1 Racing.

„F1 Racing este singura revista care in afara de evenimentele din calendarul competiţional prezinta şi faţa mai puţin vazuta a Marelui Circ, oferind numeroase amanunte din culisele competiţiei” a mai adaugat Bill Avery.

„Lansarea F1 Racing in Romania are loc pe fondul unei creşteri a interesului pentru acest sport pe plan mondial, intr-un an in care inca o ţara, Turcia, intra in circuitul curselor de Formula 1 şi cand vom avea cele mai multe Grand Prix-uri de pana acum” spune Laurenţiu Mandu, redactor şef F1 Racing.

Audienţa F1 Racing este formata in principal din barbaţi din segmentul ABC1, fani ai Formulei 1, de la suporteri inflacaraţi pana la spectatori de ocazie. Revista va avea o apariţie lunara şi va fi tiparita in condiţii grafice deosebite, respectand standardele internaţionale impuse de Grupul Haymarket (Anglia) care deţine drepturile acestei publicaţii.

***

Haymarket este unul dintre cele mai mari grupuri de publishing din Anglia, cu titluri publicate in 23 de limbi in aproape 100 de ţari.

Afacerea principala consta in editarea a peste 100 de publicaţii atat dedicate unei audienţe largi, cat si specializate pe diverse domenii (auto, sport, IT, marketing, finantţe etc.), aceasta fiind completata de publicaţii electronice, website-uri şi organizarea de evenimente.

Business Media Group (BMG) este un grup independent de media fondat in 1995 cu misiunea de a furniza informaţii obiective şi un loc de discuţii privind mediul de afaceri din Romania.

BMG are doua divizii de publicaţii: Business Publishing (ce cuprinde saptamanalul Business Review, revista de afaceri Biz şi cel mai complet ghid al afacerilor, The Workbook) şi Lifestyle Publishing (ce include Class - revista de lifestyle masculin, Stuff - licenţa revistei internaţionale de tehnologie Stuff Magazine, precum şi

Cinemagia - singura revista de cinema din Romania).