Un demers anti-piraterie iniţiat de Microsoft este folosit de hackeri drept pretext pentru a obţine date de pe carţile de credit ale clienţilor companiei, relatează publicaţia Computer Weekly.

Luna trecută, Microsoft a anunţat că nu va mai permite instalarea de update-uri online decit clienţilor care vor dovedi că au achiziţionat software-ul pe căi legale.

Această iniţiativă a inspirat un grup de hackeri să pună in aplicare o metodă ingenioasă de a intra in posesia datelor importante de pe cărţile de credit ale clienţilor. Astfel, ei trimiteau victimelor e-mail-uri din partea Microsoft in care erau rugaţi să facă dovada achiziţionării legale a software-ului.

Victimele erau redirecţionate către un formular aflat pe un site controlat de hackeri, unde trebuiau să işi introducă datele personale şi numărul de identificare a cărţii de credit. Datele obţinute le permiteau hackerilor să se folosească de cărţile de credit ale victimelor in comerţul online.

In urma sesizărilor primite despre astfel de practici, compania de securitate Websense a declanşat o anchetă care a arătat că site-ul controlat de hackeri era găzduit in Romania. Autorităţile ii caută in continuare pe vinovaţi, presupuşi a fi hackeri de naţionalitate romană.