Furnizorii de top din industria IT&C vor lansa o serie de produse enterprise adaptate la Linux, in cadrul editiei de anul acesta a evenimentului LinuxWorld Conference & Expo. Tot cu acest prilej vor fi prezentate planuri de relansare a strategiilor open source in zona de enterprise.

In cadrul evenimentului un rol important il va avea Hewlett-Packard Co., care va prezenta o linie a serverelor si workstation-urilor bazate pe sistemul Linux.

Oferta va include primul workstation care are la baza sistemul Opteron si un program numit Big Tux care va permite constructia suportului pentru serverele Integrity SuperDome cu procesor de 64-bit, pentru doua dintre cele mai cunoscute distributii ale Linuxului, Red Hat si Novell.

"Tehnologia pe care o punem la dispozitie prin programul Big Tux si care trimite la Big Penguin, este o modalitate de a furniza scalabilitate 64-way folosind un kernel Linux standard.

Ceea ce vrem sa subliniem cu aceasta tehnologie este faptul ca Linuxul, si in general sistemele open source, trebuie sa depaseasca pragul catre un mediu enterprise real", a declarat Martin Fink, vice-presedinte al Departamentului de Strategie pentru Linux, in cadrul HP.

Compania va anunta de asemenea o versiune imbuntatita a softului de management al serverului Open View. Produsul, in forma imbunatatita, va monitoriza si administra un numar de aplicatii open source diferite, inclusiv baza de date MySQL si softurile JBoss si Tomcat Java.