Cele două grupări au intrat in vizorul Fiscului din cauza datoriilor cumulate, de peste 169 de miliarde de lei, la bugetul de stat. Conform unui articol apărut in numărul de ieri al cotidianului Adevărul, Ministerul de Finanţe a inceput o serie de executări silite impotriva unora dintre cei mai mari datornici la bugetul de stat.

Printre societăţile care se află in vizorul Fiscului se află şi două cluburi din Divizia A: Steaua şi Oţelul Galaţi.

Clubul din Ghencea figurează drept cel mai mare datornic din sectorul 6, cu peste 102 miliarde de lei datorii, in timp ce gruparea gălăţeană avea, la sfirşitul lunii ianuarie, 67 de miliarde de lei de returnat la bugetul statului.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a reacţionat tipic la auzul veştii: “Cine e ministrul ăsta, Ionuţ Popescu, de se ia de noi cind sint datornici mult mai mari? Nu-mi fac probleme cu el, pentru că peste vreo două luni nu va mai fi in post”.

La rindul său, preşedintele Oţelului, Viorel Anghelinei, a aruncat printre rinduri vina pe predecesorul său, Viorel Boghici: “Nu am reuşit să mă uit pe bilanţul contabil de anul trecut. De cind am venit noi la club, s-au efectuat toate plăţile. Sperăm să găsim inţelegere la minister”.

Surse din cadrul Ministerului de Finanţe au precizat că cele două grupări au cerut deja o reeşalonare a termenului de plată a datoriilor.