Jocul care se face acum pe tema casei din strada Mihaileanu este incorect si nu are nici o legatura cu realitatea, a sustinut, marti, la intoarcerea de la Moscova, presedintele Traian Basescu, adaugand ca va preda institutiilor interesate toate documentele pe care le are in legatura cu acest imobil. "O sa se faca o comisie parlamentara de ancheta, o sa facem constatare in instanta.

Atat in instanta, cat si in structurile parlamentare voi proba cu documentele care trebuie", a mentionat Basescu. El a afirmat din nou ca, din punctul lui de vedere, achizitia a fost legala si ca va furniza institutiilor abilitate toate documentele pe care le are in legatura cu apartamentul din Stefan Mihaileanu nr. 2.

Basescu s-a aratat contrariat de faptul ca unii dintre liderii PSD au luat atitudine pe acest subiect. "Antonie Iorgovan, care a omorat un om pe trecerea de pietoni, am observat ca a inceput sa vorbeasca despre acest subiect, de asemenea, si Adrian Nastase a abordat aceasta tema, dar mai bine isi cauta propriile declaratii despre unele constructii.

Dar asta nu e o problema care ii priveste pe ei, ci ma priveste pe mine si eu trebuie sa clarific", a conchis Basescu. Iesirea presedintelui Romaniei este de-a dreptul socanta.

Desi i s-a atras atentia ca victima accidentului provocat de Iorgovan nu a murit, el a recidivat cateva minute mai tarziu, afirmand din nou ca "senatorul care a omorat un copil pe trecerea de pietoni" n-ar trebui sa vorbeasca acum despre situatia sa locativa.

Ca o incununare a apararii sale extrem de sovaielnice in cazul locuintei din Mihaileanu, seful statului a imprumutat registrul de autovictimizare al lui Emil Constantinescu, afirmand ca e vorba de o campanie de discreditare a sa in urma campaniei anticoruptie pe care ar fi declansat-o.