Rolul jucat de Nati Meir in campania electorala a PRM este unul crucial pentru a putea intelege coruptia care face legea in acest partid, ce-si spune justitiar. Nati Meir a ajuns deputat PRM de Tulcea. In primul rånd, trebuie sa vedem cine este Meir. S-a nascut in Afula, Israel, iar ulterior, si-a falsificat locul nasterii, sustinånd ca acesta este Haifa.

A facut armata cu prenumele initial, Natan, din certificatul de nastere, ca ulterior sa faca uz de fals, folosind numele Nati. Declara ca a sosit in Romånia in 1996, dar a ramas neclar daca s-a repatriat. In cåteva situatii in care trebuia sa prezinte dovada repatrierii, a dat din colt in colt, fara sa poata prezenta documente credibile.

Actele de stare civila pe care le-a folosit in Romånia, pentru a intra in posesia cartii de identitate si pasaportului, reprezinta transcrieri inexacte ale unor duplicate. Nu detine certificat de nastere original, eliberat in Israel, ci un duplicat cu prenumele Nati, desi a inceput sa poarte prenumele cu mult dupa executarea stagiului militar.

Nu exista nici o dovada a faptului ca si-a schimbat prenumele. Din certificatul de nastere transcris in Romånia lipsesc numele parintilor. Detinem probe ilustrative.

Aceste inexactitati sunt indelung cultivate,

si au ca scop, stergerea urmelor sau incurcarea organelor de ancheta, intr-o situatie de criza. Nati Meir are toate motivele pentru a-si lua masuri de precautie. In Israel a fost condamnat pentru inselaciune si identitate falsa. Din Israel era sa nu poata iesi in decembrie, pentru a-si prelua demnitatea de deputat romån. Statul israelian l-a obligat sa-si achite mai intåi o amenda penala de 200.

000 de dolari, data intr-un proces anterior. Relatia cu Vadim Tudor se adånceste intr-un moment delicat pentru tribun. Vadim a acuzat statul romån ca a antrenat in bazele militare ale armatei si serviciilor de informatii luptatori apartinånd organizatiei teroriste Hamas.

Pentru a evita o condamnare penala in procesul pe care i l-a intentat statul, Vadim apeleaza la ajutorul lui Nati Meir care se lauda cu relatiile lui in lumea serviciilor secrete israeliene. Deputatul PRM Danut Saulea i-a inmånat lui Nati Meir, declaratiile unor ofiteri romåni care i-au antrenat pe luptatorii palestinieni, pentru a fi verificate de serviciile israeliene.

Probele aduse de Meir, adevarate sau false, au fost prezentate public in proces si l-au absolvit pe Vadim de o condamnare penala. La sugestia lui Meir, Vadim este aparat de avocatul israelian Eitan Lapidot. Initial, avocatul il cooptase in biroul sau din Israel pe Doru Mihai Giugula, care este din 1997 avocatul lui Meir.

Giugula a fost ofiter de Securitate,

ca si peremistul Radu Toma, care a activat in DIE, prin care Meir il va cunoaste pe Vadim. Giugula este membru de vaza al PSD si a ajuns consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Prin Giugula, PRM a fost finantat din fondul special al PSD, administrat de Hrebenciuc. Giugula l-a scos pe Meir din situatii fara iesire.

In 1997, Meir a avut nevoie de avizul Sectiei 5 politie, pentru a putea cumpara partile sociale ale societatii de paza si protectie Defense Groupe. In 2003, comisarul Dumitrache Paraschiv, seful Sectiei 5 politie, a dat aviz negativ pe solicitarea lui Nati Meir, motivånd ca are reputatie indoielnica. Pe 3 septembrie 2003, comisarul ii elibereaza avizul pozitiv. Detinem documentele probatoare.

Minunea s-a petrecut cånd Giugula a apelat la inspectorul de politie Geamanu, de la politia sectorului 1, care a apelat la prietenii lui de la Sectia 5. Meir sustine ca l-a rasplatit pe Giugula pentru acest efort cu un autoturism Mitsubishi Pajero si cu un imprumut de 100 de mii de dolari, fara termen de rambursare.

Nati Meir pretinde ca l-a convertit pe Vadim

la filosemitism. Pentru a-l face sa intre in gratiile Israelului, ii propune lui Vadim sa se implice in operatiunea gasirii pilotului Ron Arad, doboråt deasupra Libanului si despre care se banuia ca este intemnitat in Iran.

Cu ceva timp inainte, senatorul dezertor Mihail Lupoi s-a deplasat personal la Beirut, unde a aflat de la autoritatile militare libaneze ca Ron Arad a murit din cauza ranilor capatate in urma prabusirii aparatului sau, doboråt de artileria antiaeriana siro-libaneza. Totusi, serviciul de informatii al aviatiei israeliene il finanteaza pe Nati Meir cu 200.

000 de dolari, virati intr-un cont elvetian, cu care smecherul se deplaseaza la Baku, unde ia legatura cu un escroc recomandat de Vadim, care ii aduce o sacosa de probe biologice false din Iran. Probele ADN sunt analizate in doua laboratoare genetice independente si au iesit negative. Despre culisele acestei afaceri murdare, Academia Catavencu v-a relatat pe larg, intr-un numar de anul trecut.

Afacerea a generat un scandal de proportii in Israel si probabil ca suma de 200 de mii de dolari pe care a fost obligat s-o achite Nati Meir, in decembrie trecut, reprezinta pårleala serviciului de informatii al aviatiei israeliene, dati ismana pe calator pe probe ADN false. Detinem documente graitoare, care probeaza afirmatiile noastre.

Tot Nati Meir este persoana care i-a sugerat

lui Vadim sa-si angajeze specialisti de campanie israelieni. Meir il cunoaste personal pe Eyal Arad, patronul societatii Arad Communications, cu care a facut armata. Eyal Arad a cerut initial, pentru serviciile de consultanta electorala, 2,5 milioane de dolari.

Agentul electoral israelian al Romåniei Mari, Eyal Arad, a formulat o singura pretentie: sa nu se afle ca se purtau negocieri pentru semnarea contractului cu Vadim. Gratie lui Nati Meir, clauzele contractului au fost dezvaluite presei in amanuntime. Nati Meir l-a convins pe Vadim sa-i aranjeze afaceri, postul de senator si rolul de avocat jucat de Giugula in negocierile cu Arad Communications.

Incepånd de aici, intram pe un teren minat. Transele platite de PRM firmei de consultanta israeliana au trecut exclusiv prin måinile lui Meir. Banii intra in conturile lui Nati Meir in contul sau personal de nerezident, contrar legii, intrucåt prezinta acte de identitate romånesti, despre hibele carora am scris mai sus.

In paralel, Meir depune banii si la Citibank, de data asta ca cetatean israelian. Ulterior, banii de la Citibank sunt transferati in contul companiei cipriote a lui Meir, Mentonil Traders & Consultants Ltd. Pentru cele scrise, detinem documente probatoare.

Compania cipriota a lui Meir are contul deschis

la Banca Ciprului. Meir transfera sume din contul personal in cel al companiei, iar compania emite facturi fictive, corespunzatoare prestarii unor servicii de consultanta imaginare, executate de Nati Meir si semnate exclusiv de Nati Meir. Meir si-a deschis conturi la Credit Suisse, Hapoalim, Israel, Bank of Cyprus, Citibank, Garantibank, Raiffeisen Bank si BCR.

Conturile sunt alimentate cu sume ce nu pot proveni din activitatea firmelor sale ajunse pe sponci, Orwalsam si Defence Groupe. Incepånd din februarie 2004, cånd Vadim se angajeaza fata de societatea Arad Communications sa lupte ca evreii originari din Romånia sa-si recapete proprietatile, Partidul Romånia Mare va intårzia plata transelor de onorariu fata de firma de consultanta.

Contractul dintre Vadim Tudor si Eyal Arad prevede o clauza speciala, care interzice israelienilor sa se implice in campania alegerilor locale. Nati Meir incalca intelegerea si face ce stie: il plaseaza pe Emanuel Preda, liderul Organizatiei de Tineret a PRM Brasov, pe primul loc pe lista electorala a judetului. Ii cere pentru serviciu un hectar de teren situat in Brasov.

Detinem copia contractului semnat intre Nati Meir si Emanuel Preda.

PRM a virat 50.000 de dolari, firmei

Arad Communications, in contul lui Nati Meir, prin societatea acestuia, Mentonil Traders & Consultants Ltd., inainte de semnarea contractului cu israelienii, in cinci transe egale. Detinem toate chitantele cu pricina. Din clipa in care PRM a inceput sa acuze dureri de buget, Nati Meir a identificat el insusi persoane avute, care dispuneau de fonduri.

In contrapartida, finantatorii ii cer lui Nati Meir sa fie plasati pe listele electorale. In consecinta, Nati Meir face demersuri pe långa Vadim, pentru a plasa pe listele electorale persoane din lumea interlopa. Cum ar fi, de pilda, omul de afaceri din Constanta Nicu Craciun, amicul lui Giugula, patronul unui cimitir privat, suspectat de un sir nedefinit de fraude.

Sau cum ar fi Sava Florea, directorul regiei Rebu, care i-a platit lui Meir mari sume de bani pentru a-l convinge pe Corneliu Ciontu sa-l plaseze pe listele electorale. Ultimul sponsor al lui Meir este Alexandru Bittner.

Care, cånd a aflat ca Meir candideaza pe listele judetului Tulcea, i-a promis o sponsorizare de cåteva zeci de mii de dolari, cu conditia ca, daca va cåstiga alegerile, sa dispuna asfaltarea drumului spre Jurilovca, in zona careia Bittner are o mare investitie.

Una peste alta, Meir a ajuns deputat de Tulcea, iar de Bittner, perceput drept pusculita lui Nastase, Basescu nu se va atinge in vecii vecilor, amin.

Cornel IVANCIUC