Microsoft va lansa in cursul verii acestui an o noua versiune a celui mai utilizat software de navigare pe Internet, Internet Explorer, care va contine elemente suplimentare de securitate, a declarat presedintele companiei, Bill Gates.

"Am decis sa cream o noua versiune a Internet Explorer, denumita IE 7", a aratat Bill Gates, in cadrul unei conferinte din San Francisco.

Potrivit analistilor, lansarea unei versiuni mai sigure a Internet Explorer, utilizat de peste 90% dintre calculatoarele personale din lume, va ajuta Microsoft in competitia tot mai stransa cu alti producatori de software de navigare pe Internet, precum recent creatul Firefox.

El a adaugat ca IE 7 va fi mai bine protejat impotriva virusilor, a spionajului electronic si a mesajelor capcana, care invita utilizatorii sa completeze formulare cu informatiile personale, sub pretextul actualizarii bazei de date a unor institutii.

Microsoft ofera o versiune a unui program de securitate care previne spionajul electronic - spyware

Microsoft incearca, de peste trei ani, sa sporeasca siguranta programelor sale de operare, tinte frecvente ale hackerilor, si a achizitionat recent companii din domeniul securitatii IT, determinand speculatii legate de lansarea unei aplicatii anti-virus proprii.

Compania aloca programelor de cercetare si dezvoltare din domeniul securitatii peste o treime din bugetul sau anual de sase miliarde de dolari.

Incepand cu luna trecuta, Microsoft ofera o versiune preliminara a unui program de securitate care previne spionajul electronic - spyware, o modalitate prin care pot fi inregistrate in mod ilegal informatiile tastate de utilizatorul unui calculator personal.