Sa intri pe "Mestalla" si sa fii ovationat de 4.000 de romani, aflati in tribune, trebuie sa fie un energizant teribil. Si chiar a fost. Nu pe de-a-ntregul, dar suficient pentru ca stelistii sa tina Valencia sub presiune momente bune in prima repriza. Lipsea insa ceva. O scinteie. Numarul 25. Adica Neaga.

Era in tribune, muscindu-si pumnii de ciuda ca nu se poate lua de piept cu Marchena sau Baraja.

Italienii de pe cele doua banci au desenat aceeasi dispunere tactica: 4-3-1-2. Dar daca la Steaua Dica tremura cu toate fibrele sale, iar Ciocoiu facea o pirueta cu agilitatea unui tractor, dincolo Aimar mingiia mingea, iar Di Vaio spinteca defensiva ros-albastrilor cu preluari de efect si demarcari subtile.

A tintit bara (22), apoi a muscat pentru 1-0, intr-un moment in care ramasese fara marcaj in 6 metri. Nici stelistii n-au stat cu miinile in sin, dar determinarea lui Oprita n-a fost de-ajuns.

Radoi l-a nimerit doar pe Palop cu un sut zdravan, iar Dica a sprintat prea tirziu la o faza nascuta din insistenta lui Oprita.

Cristea a incercat dupa pauza sa reaprinda speranta, dupa ce Aimar adulmecase coltul portii din lovitura libera, 2-0. Pustiul din Bacau a ajuns in careu, singur la 11 metri, dupa o excelenta faza cu Paraschiv, Oprita si Munteanu la serviciu, insa n-a gasit plasa.

Din ce in ce mai insistenta pe final, Steaua a semanat cu o dinamita careia n-avea cine sa-i aprinda fitilul. Flacara plingea in tribuna.

Paunescu mai crede in calificare

Desi invitat sa faca parte din delegatia Stelei care a plecat marti la Valencia, Viorel Paunescu a pierdut avionul si n-a mai ajuns pe "Mestalla". A vazut meciul la televizor: "Steaua a jucat tactic foarte bine. A avut ocazii, pacat ca nu a si inscris. Un 2-1 era excelent. Cu putin mai mult curaj, puteam marca o data.

Dar lipsa de experienta a lui Cristea sau Dica si-a spus cuvintul. Valencia era sa ne dea trei goluri din doua ocazii si jumatate. Asa sint echipele mari, speculeaza orice greseala. Eu zic insa ca mai avem sanse. Calificarea nu este jucata inca!".

Zenga explica

Dupa meci, Walter Zenga a explicat motivele pentru care nu l-a introdus in lotul de 18 pe Adrian Neaga. "I-am spus ca nu pot sa trimit in teren un jucator care va pleca de la echipa peste 4 zile", a zis Zenga, dupa care un ziarist i-a spus ca Rica avea lacrimi in ochi atunci cind a aflat ca nu va evolua.

"Da, stiu, si mie mi-au dat lacrimile cind i-am zis ca nu va juca", a replicat Walter. Neaga a fost cel mai ovationat stelist de catre suporterii Stelei care l-au asteptat la iesirea din vestiarul de pe Mestalla.

"Am jucat foarte bine, cu personalitate. N-am permis nimic Valenciei. Am avut ocazii, dar din pacate le-am ratat. Si noi putem bate cu 2-0 la Bucuresti, dar pentru acest lucru trebuie sa lucram intens in urmatoarea saptamina"

Walter Zenga

"Victoria a venit pentru noi la momentul potrivit. Steaua nu m-a surprins cu nimic desi a avut contraatacuri foarte rapide si ne-a pus probleme in partea a doua. La Bucuresti, primele 20 de minute vor fi un infern. Par mort, dar continuu sa respir"

Claudio Ranieri

"Steaua a jucat bine, a stat bine in teren, ne-a pus probleme, insa noi am cistigat cu 2-0 si calificarea cred ca e decisa"

Moretti

"In ciuda scorului, ne-am prezentat la un nivel ridicat. Am avut doua mari sanse de a marca si am pierdut pe doua faze fixe, zic eu nemeritat. E greu in fata Valenciei daca nu reusesti sa marchezi nici un gol din doua ocazii. E foarte dificil de intors de la 0-2, insa daca n-am crede de ce ne-am mai prezenta la retur?"

Dorinel Munteanu

--------------------------------------------------------------------------------

„Nu-mi vine sa cred ca n-am jucat!”

Neaga nici macar rezerva nu a fost aseara, el urmind sa plece duminica la Seul

Marius Margarit

- Cum de s-a ajuns sa nu faci parte nici macar din lot pentru jocul cu Valencia?

- Nici eu nu-mi dau seama. La sedinta tehnica de dinaintea meciului, Walter m-a anuntat ca nu voi fi nici rezerva. N-am avut ce face, trebuia sa respect decizia antrenorului.

- Cum ai primit vestea?

- A venit ca un trasnet. Din momentul tragerii la sorti, numai la Valencia m-am gindit. Pentru meciul asta m-am pregatit, asta m-a ajutat sa stau o luna in cantonament. Voiam sa fiu acolo, sa joc pe "Mestalla", sa ma lupt cu Valencia! Acum sint extrem de suparat. E cea mai crunta lovitura pe care am primit-o.

Imi pare asa de rau. Numai eu stiu ce e in sufletul meu.

- Si ce ai facut dupa aflarea vestii?

- M-am plimbat putin in jurul hotelului, sa ma linistesc. Apoi am mers pe stadion. Trebuia sa fiu alaturi de colegi, macar din tribuna. Cit despre viitorul apropiat, nici nu stiu ce voi face. Nu m-am decis inca daca voi semna sau nu pentru sud-coreenii de la Chunnam Dragons. Nu mi-a stat gindul la asta.

Dar in situatia asta e posibil orice.

--------------------------------------------------------------------------------

Ienei: „Neaga trebuia sa fie pe teren!”

Emeric Ienei, antrenorul cu care Steaua a cistigat Cupa Campionilor in 1986, a spus la 10 minute dupa terminarea partidei ca "daca avea mai mult curaj, Steaua putea obtine mai mult. S-a mizat prea mult pe contraatac in conditiile in care Steaua, se stie, e o echipa de constructie.

Eu la scorul de 0-2 l-as fi scos pe Paraschiv si l-as fi bagat pe Dinita. Sanse de calificare mai sint, insa e foarte greu sa marchezi 3 goluri Valenciei, echipa care are o stiinta a jocului".

Ienei s-a referit si la absenta lui Neaga: "Rica e un unul dintre cei care joaca bine unu contra unu si era mare lucru pentru Steaua sa aiba in teren un asemenea fotbalist". / Dan Udrea

"Steaua nu ne-a facut de ris pentru ca Valencia e din alta lume, acolo unde se vehiculeaza sute de milioane de dolari. N-am sa inteleg niciodata de ce n-a fost folosit Neaga. Sanse de calificare? Putine, dar mai sint"

Dumitru Dragomir

Raluca a vazut meciul la televizor, acasa, cu motanul Tofee

Surprinzator, Raluca Rebedea, viitoarea sotie a lui Walter Zenga, nu a fost prezenta pe stadionul "Mestalla", ci a urmarit jocul de acasa, din Bucuresti. "Ma simt frustrata ca n-am putut face parte din delegatia Stelei, ca sotie a antrenorului principal.

Dar nici nu avea rost sa vin pe cont propriu, sa para o ambitie personala. Mi-ar fi placut sa fiu acolo, dar Walter stie ca am fost in fiecare clipa alaturi de el.

Le-am tinut pumnii, lui si echipei, din tot sufletul! Am vazut meciul la televizor impreuna cu motanul Toffee, amuleta noastra norocoasa cu blana", a spus Raluca.

Gigi Becali a platit cazarea unor suporteri veniti cu autocarul

Marti seara, in timp ce se plimba prin Valencia, Gigi Becali s-a intilnit cu un grup de 30 de suporteri veniti din Romania cu autocarul. Cind a aflat ca ultrasii intentionau sa doarma in masina, patronul Stelei a decis sa-i ajute. El a platit cazarea acestora la un hotel de 4 stele si le-a dat si bani de buzunar.

Asa cum a promis, Gigi Becali a cumparat si 2.000 de bilete pentru romanii din Valencia care au vrut sa asiste la meciul de pe "Mestalla".

Iacov i-a incurajat din ceruri

La meciul de aseara, in tribuna a fost prezent si Sorin Minciuna (27 de ani), un roman care din 2003 lucreaza la Valencia, in constructii.

Fost jucator de fotbal in Divizia C, la Flacara Moreni, el a crescut la CSS Nucet, alaturi de Ovidiu Iacov, mijlocasul stelist decedat in decembrie 2001, in urma unui accident de masina, la virsta de 20 de ani. "Am copilarit impreuna, am fost prieteni buni. Ar fi ajuns mare fotbalist, dar s-a stins prea repede.

Sint sigur ca Ovidiu, de acolo, din ceruri, i-a incurajat pe fostii lui colegi din Ghencea si s-a rugat sa scoata un rezultat bun pe Mesalla", a spus Sorin Minciuna, care aseara a purtat un tricou pe care i-l daruise chiar Iacov: "Era cel pe care-l avea el la Steaua, cu numarul 15".

Romanul e fan infocat al ros-albastrilor si are tatuata stema clubului din Ghencea pe umarul sting.

Paraschiv a jucat cu obrazul spart

In minutul 80, Paraschiv a ramas la pamint dupa un duel tare cu Navarro. Fundasul Valenciei l-a lovit pe stelist cu cotul, in saritura, spargindu-i obrazul drept. Plin de singe, Paraschiv a primit ingrijiri medicale pe margine si dupa citeva minute a intrat pe teren tinind un pansament pe locul unde a fost lovit.

--------------------------------------------------------------------------------

Biletele la Steaua - Valencia se vind de simbata la prinz

Conducerea ros-albastrilor a stabilit pretul biletelor pentru partida retur, Steaua - Valencia, programata sa se dispute pe 24 februarie.

Peturile:

Fotolii: 3.000.000 de lei

Tribuna 0: 1. 500.000 de lei

Tribuna I: 600.000 de lei

Tribuna a II-a: 300.000 de lei la tribuna

Peluze: 200.000 de lei

Tichetele vor fi puse in vinzare simbata si duminica dupa urmatorul orar: 12:00 - 17:00 la casele stadionului din Ghencea si 13:00 - 18:00 la Plaza Romania. Programul celorlalte zile nu a fost inca stabilit. Pentru grupurile de cel putin 20 de persoane, se pot face rezervari la numarul de fax 021 403.42.

59 sau prin e-mail la adresa Suporter@SteauaFC.com, biletele urmind sa fie primite luni.