Sa cauti o carte pentru copii e o adevarata aventura. Asta pentru ca minorul trebuie sa primeasca o educatie sanatoasa, iar informatiile pe care le primeste in cei sapte ani „de acasa“ il vor influenta pe tot parcursul vietii.

„Sexul povestit celor mici“ este o traducere a unei carti aparute in Spania, editata in Republica Moldova si comercializata in Romania de societatea de distributie a cartii Pro Noi. Ministerul Educatiei si Cercetarii a interzis insa ghidul in gradinite.

Cum se face sex, cum ne masturbam si ce sint homosexualii? Sint aspecte tratate de o carte tradusa in limba romana de Editura Prut International din Chisinau si importata in Romania de Societatea de distributie a cartii PRO NOI.

Pentru a raspunde cit se poate de explicit la aceste intrebari, cartea contine si poze cu copii cum se uita cu lupa la organele sexuale, cu baietei care se tin de mina si cu un penis care patrunde intr-un vagin.

„A avea relatii sexuale este minunat“

„Sexul povestit celor mici“, asa cum se numeste cartea despre care vorbim, este un ghid pentru micutii grabiti sa descopere ce e sexul. Pentru a fi siguri ca inventia beletristica ajunge pe miinile cui trebuie – prescolarii - autorii specifica pe cotor: „Ghid pentru copii, parinti si educatori“. Cartea e conceputa intr-un mod extrem de simplu.

Textul e conceput ca o poveste cu doua personaje principale – Carol si Maria, copii de virsta prescolara care inca nu stiu sa citeasca, dar sint ajutati sa priceapa textul, pe care il citeste mama lor.

Sexul, explicat in cele mai mici detalii

In carte, lectiile de educatie sexuala se fac treptat. Toate lucrurile sint explicate, astfel incit notiunile sa nu nauceasca nici un prescolar. Personajele din carte asculta cu interes ceea ce mamica le citeste: „Pentru a putea avea copii, este nevoie ca barbatul si femeia sa faca dragoste.

Ceea ce inseamna ca vor cauta un loc in care sa fie singuri si sa le fie confortabil, isi dau hainele jos, se mingiie, se saruta si isi spun lucruri frumoase unul celuilalt.“

Continuarea povestilor romantice este o imagine de-a dreptul furata din cartile pentru adulti: „In acele momente, penisul barbatului intra in erectie, iar vaginul femeii se umezeste usor. In continuare, barbatul isi introduce penisul in vaginul femeii, ceea ce le produce amandurora o senzatie foarte placuta.

Atit de placuta, incit in scurta vreme se produce ejacularea si milioane de spermatozoizi patrund in vagin“.

MEC interzice ghidul in gradinite

Reprezentantii Ministerului Educatiei sustin ca informatiile din cartea „Sexul povestit celor mici“ sint departe de ceea ce prevede programa pentru prescolari.

„Informatiile respective, nefiind parte a curriculumului obligatoriu, nu cred ca ar putea fi abordate in gradinita de copii si nici macar nu cred ca vreo educatoare si-ar putea asuma responsabilitatea transmiterii acestui gen de informatii.

Daca e vorba despre un ghid pentru educatoare este exclusa utilizarea lui in procesul instructiv-educativ desfasurat in gradinite pentru ca nu are avizul Ministerului Educatiei si fara el cadrele didactice nu pot utiliza astfel de materiale, iar programa nu prevede abordarea unor astfel de continuturi“, spune Viorica Preda, inspector pentru prescolari in cadrul Ministerului Educatiei.