Presedintele Basescu s-a razgindit in privinta casei din Stefan Mihaileanu nr. 2 si, deocamdata, nu o mai preda la AFI. El a anuntat aseara la ANTENA 1 ca asteapta raspunsul Parchetului General in urma sesizarii depuse de PSD si apoi va lua o decizie.

Motivind ca vrea sa demonteze aprecierile de genul “lui Basescu ii e frica” sau “a facut declaratii false”, aparute o data cu informatia ca va cere AFI anularea contractului de vinzare-cumparare, Basescu a anuntat aseara ca va astepta sa se pronunte mai intii Parchetul. “Pina nu se clarifica cu Parchetul nu fac nimic.

Este o sesizare la Parchetul General, functionarii de la primarie trebuie sa fie chemati sa arate procedura, cei din comisie, dosarul, tot, si cind va stabili Parchetul ca nu a fost nici o infractiune, atunci voi decide. Daca va stabili ca a fost infractiune sau eroare sau…voi lua masuri in consecinta.

Daca Parchetul va stabili ca nu a fost o culpa, atunci voi lua decizia”, a afirmat presedintele, aratindu-se incredintat ca “apartamentul a fost dobindit legal”. “Primaria Capitalei si AFI vor pune la dispozitie toate documentele si domnul Iorgovan va avea marea surpriza sa constate ca cererea mea de achizitionare a fost pe Legea 10 si nu pe Legea 112.

Legea 10 da drept de preemtiune chiriasului”, s-a explicat presedintele.

“Deconspirarea totala” a Securitatii

Seful statului a mai afirmat ca este favorabil “deconspirarii totale” a Securitatii, explicind ca la primul CSAT - pentru care nu a avansat o data - “trebuie sa evaluam ce inseamna aceasta deconspirare totala, care sint pierderile colaterale”.

“Pina la urma s-ar putea sa fim nevoiti sa ne asumam si niste pierderi colaterale, s-o facem, sa terminam odata cu povestea asta”, a raspuns Basescu unei intrebari.