Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a cerut, joi, prin intermediul unei scrisori adresate Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si presedintelui Traian Basescu, desecretizarea dosarului Dunarea din arhiva Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Voiculescu sustine ca accesul liber al opiniei publice la aceste date va demonta acuzatiile care i se aduc cu privire la colaborarea sa cu Securitatea.

"Ma refer la acuzatiile ca am fost ofiter de Securitate, ca am legatura cu presupusele conturi secrete ale lui Nicolae Ceausescu sau ca am pagubit statul roman prin neplata unor marfuri catre fosta intreprindere de comert exterior Dunarea", a precizat presedintele PUR. El a adaugat ca este afectat de consecventa cu care anumite organe de presa si oameni incearca sa-l discrediteze.

In ultima luna, in presa a inceput un adevarat razboi intre trustul controlat de Voiculescu si organele de presa apropiate de Sorin Ovidiu Vintu. In acest razboi mediatic, lui Voiculescu i s-au aruncat in circa o seama de acuzatii grave, bazate pe documente care aveau legatura cu activitatea sa din cadrul ICE Dunarea.

Voiculescu a mai fost atacat deseori pe tema presupuselor sale legaturi cu Securitatea, dar omul de afaceri a dezmintit categoric de fiecare data implicarea sa in afaceri necurate. Cererea de desecretizare a dosarului ICE Dunarea vine la putin timp dupa ce presedintele Traian Basescu si-a reconfirmat pozitia categorica privind deconspirarea fostilor securisti.