Joi dimineata, la ora 10.00, postul local de televiziune Oltenia TV si-a incetat oficial activitatea. Anuntul, extrem de sec, a fost postat chiar pe site-ul televiziunii patronate de afaceristii craioveni Samir Sprinceana si Adrian Berceanu. Oltenia TV era singurul post local de televiziune distribuit prin cablu in aproape toata tara.

Directorul postului, Ovidiu Dumitrana, ne-a declarat ca inchiderea televiziunii nu a fost cauzata de probleme financiare, admitind ca ar fi vorba despre anumite presiuni politice. Anuntul vine insa la putin timp dupa ce patronii Oltenia TV au intrat in vizorul procurorilor pentru afaceri legate de rambursari ilegale de TVA.

Samir Sprinceana, sotul unui magistrat craiovean, a fost deseori amintit de presa in articolele ce tratau lumea interlopa din Craiova. Dupa ce a fost audiat de procurori la jumatatea lunii ianuarie, Samir Sprinceana s-a trezit cu conturile blocate. In acest moment, Samir este cercetat pentru inselaciune, uz de fals si spalare de bani, fiind dat in consemn la frontiera.

  • Patronul Oltenia TV, cercetat pentru spalare de bani