Ministerul de Interne a facut public contractul cu EADS

de     New Business
Joi, 17 februarie 2005, 0:00

Documente:
Contractul cu EADS (*.pdf)
(17.02.2005) PDF

Ministerul Administratiei si Internelor a dat joi publicitatii contractul-cadru incheiat cu firma E.A.D.S. pentru securizarea frontierei, al carui caracter secret a fost eliminat in urma deciziei luate de Grupul Interministerial Roman pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat, intrunit la 14 februarie a.c.

Motivul eliminarii caracterului de confidentialitate al contractului este faptul ca acesta trebuie sa fie clar, atat pentru autoritati, cat si pentru opinia publica, avand in vedere finantarea sa din bani publici.
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si-a exprimat intentia de a continua sa deruleze proiectul cu E.A.D.S., insa in alte conditii si la alte preturi, respectiv cele reale, in urma unei renegocieri a clauzelor contractului.

Conform anuntului, Ministerul Administratiei si Internelor considera, de asemenea, ca se impune o reanalizare a acestui contract, din cel putin doua motive. Pe de o parte, contractul cu E.A.D.S. cuprinde suprapuneri cu programele de securizare a frontierei finantate din fonduri europene nerambursabile.

Pe de alta parte, acest contract nu acopera pana la momentul aderarii - 1 ianuarie 2007 - decat sase judete de campie, in loc de noua, de pe viitoarea frontiera externa si linia litorala a Marii Negre, nefiind cuprinsa cea mai grea zona, respectiv granita nordica cu Ucraina (judetele Satu Mare, Maramures, Suceava).

650 milioane euro, fara taxe

Conform contractului, valoarea tranzactiei dintre statul roman si forma EADS era de 65 milioane de euro, in aceasta suma nefiind incluse nici un fel de taxe (TVA, accize sau taxe vamale). Contractul stipuleaza ferm ca aceste taxe urmau a fi platite de catre CUMPARATOR, adica statul roman, prin Ministerul de Interne.


78 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică