Presedintele director general al SRTv, Valentin Nicolau, a declarat, intr-o dezbatere la care au participat reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, ca "vreo citiva" ziaristi din TVR au fost dati afara, in 2002, pentru ca ar fi fost prinsi cu cite o suta de dolari de la Marian Vanghelie.

PNL a cerut presedintelui SRTv Valentin Nicolau si primarului Sectorului 5 Marian Vanghelie sa faca “precizari suplimentare” pentru clarificarea acestui caz.

"Am dat vreo citiva afara, care i-am prins cu o suta de dolari de la Vanghelie", se arata pe site-ul anchete.ro, care prezinta si inregistrarea audio. Discutia, care a avut loc pe 25 ianuarie, s-a desfasurat in prezenta unor reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si ai TVR.

In opinia liderului deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, declaratia lui Nicolau arata ca Marian Vanghelie a dat "spaga" in incercarea de a cumpara bunavointa unor angajati ai televiziunii publice.

Intr-un comunicat remis remis joi agentiilor de stiri, Nicolau confirma existenta discutiei, dar spune ca era vorba de "referiri la niste suspiciuni care au existat in anul 2002".

"Discutia a avut loc intr-un context in care se invocau metode prin care se pot exercita presiuni asupra ziaristilor, moment in care a fost mentionat si numele domnului Marian Vanghelie, privind o situatie aparuta in anul 2002, dar care nu a fost dovedita", afirma Nicolau.

El sustine ca acest subiect a aparut la o luna dupa ce a fost discutat si ca nu vrea sa implice televiziunea publica in aceasta dezbatere.