Una din prioritatile noului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, Marius Crivtonencu, este imbunatatirea serviciilor turistice.

Aici, crede seful ANT, intra si legalizarea bacsisului primit de lucratorii din turism care, astfel, vor fi dispusi sa-l serveasca pe client mai omenos. 'Stiti foarte bine ca exista zece feluri de a aduce un pahar la masa', a declarat Crivtonencu, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

'La noi in tara toata lumea vorbeste de spaga, de comision, de cat ii lasam ospatarului sau hotelierului. Pe cand afara, orice lucrator din acest sistem, pentru serviciile pe care le presteaza poate primi bacsis.

Vrem sa-i incurajam pe acesti oameni si vrem sa stie vizibil ca ei pot primi acel bacsis, legal, si in felul acest sa-si aduca aportul lor in activitatea lor zilnica, astfel incat clientul sa fie multumit'.

Deocamdata, aceasta masura a ramas la stadiul de initiativa, nefiind purtate discutii cu institutiile implicate, cum ar fi cel al Finantelor.

Acesta a mai precizat ca, de astazi va incepe procedura de documentare si de gasire a unor modalitati legale, in aceasta initiativa urmand sa fie implicat si Ministerul Finantelor.