Vedeta Festivalului de film de la Berlin a fost cantaretul George Michael, si asta nu doar datorita filmului documentar care prezinta amanunte din viata personala a starului, pana acum foarte discret in ceea ce priveste relatiile sale, ci si a declaratiilor lui conform carora se va retrage din show-bizz.

Documentarul, intitulat „A different story“ (O altfel de poveste), ce apartine postului BBC One, a fost prezentat in premiera mondiala miercuri seara, in cadrul Festivalului, si dezvaluie care sunt convingerile politice ale personajului principal, cum a inceput si cum s-a desfasurat cariera lui Michael, dar si momente dificile din viata acestuia.

Georgios Kyriacos Panayiotou, numele adevarat al lui George Michael, nu a mai incercat sa ascunda faptul ca este homosexual, ba chiar a declarat: „In aceasta perioada nu-ti este greu sa-si gasesti un partener. Mai ales mie nu imi este greu“.

In documentarul care dureaza aproximativ o suta de minute, vedeta povesteste si despre scandalul din 1999, cand a fost arestat exhibitionism la Los Angeles si condamnat la munca in folosul comunitatii, lucru care aproape l-a eliminat de pe scena muzicii. Nu-si ascunde nici parerea despre razboiul din Irak , pe care il considera „absolut ilegal“.

DISPARITIE

„Am considerat ca este necesar sa explic anumite lucruri inainte de a disparea din atentia publicului“, a declarat George. „Este un fel de tribut pe care il aduc fanilor mei. Voi continua sa fac muzica, de la asta nu ma pot abtine, dar din umbra“. Vedeta si-a inceput cariera in 1981 cand, impreuna cu Andrew Ridgeley, a pus bazele trupei Wham.

George Michael isi asuma rolul de ghid in acest film si ii conduce pe telespectatori intr-o excursie atat prin momentele-cheie ale carierei sale, cat si prin Londra, orasul in care si-a petrecut copilaria. „A different story“ puncteaza si faptul ca George Michael este primul solist alb care a cantat alaturi de Aretha Franklin.

Sunt adaugate si comentariile unor alte nume sonore din industria muzicala internatioanla ca Madonna sau Elton John, care isi spun parerea despre calitatile, dar si defectele lui Michael.