Doar sapte reprezentanti ai cluburilor din esalonul secund au venit la FRF pentru a fi informati cu privire la conditiile necesare obtinerii licentei, o problema grava a fotbalului romanesc. Presedintele departamentului de licente trimisese 15 invitatii.

In ultimii ani, conditiile de licentiere impuse de UEFA sint din ce in ce mai drastice pentru cluburile din Romania. Cum, incepind din sezonul viitor, cluburile din Divizia A nu vor mai primi licenta daca au datorii, atentionarile din partea Federatiei Romane de Fotbal (FRF) au curs in valuri. In premiera, din acest sezon regulile se vor aplica si la nivelul primelor cinci clasate ale Diviziei B.

Prelegere cu sala aproape goala

Cu toate acestea, dezinteresul persista la nivelul conducatorilor de cluburi. Ieri, doar sapte reprezentanti ai gruparilor din Divizia B s-au prezentat la seminarul organizat de Federatia Romana de Fotbal (FRF) pentru a le fi prezentate conditiile necesare obtinerii licentei pentru sezonul 2005/2006.

Aceasta, in conditiile in care directorul Departamentului licente din cadrul FRF, Viorel Duru, invitase primele clasate din cele trei serii ale esalonului secund. „Nu stiu daca este vorba despre neseriozitate, vreau sa cred ca nu au putut ajunge.

Nu putem trage la raspundere pe nimeni pentru absenta, pentru ca prezenta la acest seminar nu a fost obligatorie, cum nu este obligatorie nici prezenta la Adunarea Generala a Federatiei Romane de fotbal. Probabil ca ei considera ca licentierea este o chestiune simpla si usor de realizat, desi nu este asa“, a precizat Viorel Duru.

Avertisment federal

Prezent, de asemenea, la seminarul de la Casa Fotbalului, secretarul general adjunct al federatiei, Cristian Bivolaru, a lansat un semnal de alarma fata de de strictetea noilor norme impuse de forul european, si asa inferioare celor de la nivelul primei divizii.

„O sa vi se para un calvar conditiile care vi se cer pentru obtinerea licentei, dar va asigur ca acestea sint serios imblinzite fata de ceea ce se impune cluburilor din Divizia A. Cine nu se conformeaza nu va primi licenta, iar consecintele vor fi foarte mari“, i-a atentionat Bivolaru pe cei prezenti in sala.

Tamas la Dinamo

Dincolo de problemele legate de licentiere, pe prima scena se joaca ultimul act al pregatirilor pentru retur. Aflati in Antalya, rapidistii si-au modificat programul de pregatire dupa ce amicalul contra lui Sahtior Donetk a fost anulat.

In schimb, problemele de lot l-au determinat pe Razvan Lucescu sa-l recheme pe Sabin Ilie din exilul de la Electromagnetica, atacantul urmind sa ajunga, aseara, in cantonament. Altfel, Gabriel Tamas a fost imprumutat ieri pentru un an la Dinamo, dupa ce antrenorul lui Spartak Moscova si-a dat acordul.

La capitolul amicale, giulestenii au cistigat, miercuri, cu 3-1 in fata gruparii ucrainene Volin Lutk. Tot miercuri, dinamovistii au trecut de Zilina cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de Claudiu Niculescu, in timp ce politehnistii ieseni au acces in finala „Norcia Cup“, dupa victoria cu 5-2 in fata Vasluiului.

Apullum a suferit o noua infringere, a treia consecutiv, 1-2 in fata echipei din Kazahstan, FC Irtysh.