Ministrul american de externe Condoleezza Rice a anuntat ca deocamdata Statele Unite nu au in vedere sa-si retrimita ambasadorul in Siria. Ambasadorul a fost rechemat marti pentru consultari, in urma asasinarii, la Beirut, a fostului premier libanez Rafik Hariri. Pe de alta parte, Siria si Iranul au anuntat ca se vor sprijini reciproc ca sa faca fata amenintarilor.

Doamna Condoleezza Rice a oferit noi detalii privind stadiul relatiilor americano-siriene. Ministrul de externe american spune ca ambasadorul la Damasc, Margaret Scobey, rechemata pentru consultari, va ramane in Statele Unite pentru o perioada nedeterminata.

Doamna Rice a precizat ca administratia din care face parte nu are deocamdata in vedere luarea unor masuri suplimentare, la urma urmei gestul de a rechema un ambasador fiind in sine un semnal suficient de puternic.

In ce priveste pozitia adoptata ieri de Siria si Iran, care au promis sa faca front comun in fata amenintarilor cu care se confrunta, Casa Alba nu pare sa o ia foarte in serios.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Bush, Scott McClellan, spune ca daca Damascul si Teheranul se refera la Statele Unite, atunci dovedesc ca nu inteleg situatia reala, fiindca nu cu Statele Unite au ele probleme, ci cu intrega comunitate internationala.

Atat Siria, cat si Iranul, a spus el, trebuie sa-si respecte angajamentele asumate fata de restul lumii.