Amenajarea spatiilor destinate mutarii Senatului la Palatul Parlamentului va intra intr-o noua faza - cea a aparitiei unui spatiu destintat mentinerii conditiei fizice, afirma surse din staff-ul Parlamentului. Ar fi vorba de amenajarea unei sali de fitness pentru o buna conditie fizica si de amplasarea unui bazin de inot. Alesii vor avea in acest fel posibilitatea sa-si mentina silueta.

Unii spun ca ar prefera sa inoate sau sa faca muschi, decat sa motaie, plictisiti, in bancile Legislativului. Piscina senatorilor deja a provocat iritare printre deputati, dand nastere, potrivit surselor citate, unor discutii in Biroul Permanent al Camerei. "De ce senatorii sa aiba piscina si noi nu?", s-ar fi necajit unul dintre mai-marii Camerei. "Nu este piscina, este...

un simplu bazin", a incercat sa linisteasca spiritele Mihai Unghianu, secretarul general al Camerei.

Deocamdata, toata lumea se fereste sa vorbeasca despre acest subiect pentru ca lucrarile pentru mutarea Senatului au presupus deja o serie de amenajari suplimentare cladirii propriu-zise - de exemplu o galerie care face legatura intre spatiile Senatului si cele ale Camerei.

De altfel, lupta intre senatori si deputati pentru spatiul vital la Palatul Parlamentului este in toi. Cei care gestioneaza mutarea Senatului intentioneaza sa ceara si mai mult spatiu la Palatul Parlamentului. Spatiul suplimentar ar fi necesar pentru amplasarea birourilor senatorilor sau pentru amplasarea biroului pentru documente clasificate al Senatului.

De altfel, amplasarea birourilor senatorilor chiar si in spatiul deja existent ar putea face obiectul unei cereri de fonduri suplimentare. Oricum, una din "victimele colaterale" ale acestui razboi ar putea fi secretarul general al Camerei, Mihai Unghianu.

Camera este ordonator de credite pentru banii destinati mutarii Senatului si orice facilitate exagerata pentru senatori poate starni supararea lui Adrian Nastase.