Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) nu este interesata de dezvoltarea sau promovarea proiectului Dracula Park, a declarat, ieri, presedintele institutiei, Sorin Marius Crivtonencu. "In activitatea ANT, nu veti vedea proiecte de parcuri sau programe prin care sa se spele bani sau sa se faca imagine", a adaugat Crivtonencu.

Presedintele ANT a precizat insa ca a avut discutii cu autoritatile locale din Brasov, care s-au aratat interesate de acest proiect. "In aczul in care Consiliul Judetean Brasov este interesat de un Dracula Park in zona Rasnov-Bran nu avem de ce ne opune. Dar nu vom investi", a afirmat Crivtonencu.

El a mai spus ca va continua orice initiativa lansata de fosta conducere a ANT si care este ceruta de piata, dar ca va stopa scurgerile de fonduri care nu pot sa aduca rezultate pozitive. Àn acest context, autoritatile vor colabora cu Banca Mondiala in vederea finantarii unui proiect de dezvoltare turistica pe Valea Jiului.

Prima etapa, care se va derula in 2005-2006, vizeaza stabilierea strategiei si ecologizarea zonei, urmand ca in 2007 sa inceapa amenajarea unor statiuni.