Specialistii in protectia copyright-ului de la Macrovision au inventat un sistem care, pretind ei, va elimina marea majoritate a pirateriei de DVD-uri pe PC-uri. Compania sustine ca sistemul, cunoscut ca RipGuard DVD, nu necesita hardware sau software suplimentar pe PC, dar ca orice incercare de a „rip-ui” un DVD va esua, blocand ripper-ul.

Macrovision nu vrea sa ofere detalii despre cum functioneaza RipGuard DVD mentionand doar ca foloseste Formatul de Disc Universal pentru DVD-uri pentru a stopa copierea DVD-ului pe hard-discul PC-ului pentru o copiere ulterioara pe un disc blank.

Aceasta nu este prima incercare de a opri raspandirea fenomenului de piratare a DVD-urilor. Pentru a opri copierea continutului DVD, acesta trebuie protejat in fata a trei posibile puncte de atac: decodoarele video DVD, dispozitivele de stocare recordable si dispozitivele analog ca televizoare sau aparate video.

O metoda cunoscuta sub numele de Content Scramble System (CSS) a fost adoptata in anii ’90. Totusi, acest sistem de protectie a fost si el spart si distribuit sub denumirea DeCSS. Este acum o functie standard in majoritatea soft-urilor de ripping disponibile pe Internet.

O data ce continutul a fost decodat, cel mai usor mod de a face o copie este prin intermediul unei asa-numite „gauri analog”. Aceasta este iesirea de pe un recorder pe un alt dispozitiv de playback, care trimite un semnal catre un TV sau un VCR. Simpla interceptare a semnalului analog si retransformarea intr-unul digital creeaza copii perfecte.

Macrovision spune ca a elaborat un „Copy Generation Management System” care blocheaza aceasta gaura, pe care compania il promoveaza ca fiind propria tehnologie de protectie impotriva copierii analog. Cu RipGuard, Macrovision spune ca acum se poate bloca pirateria la nivel de decoder, afectand procesul de ripping. Compania spune ca va oferi ambele tehnologii impreuna, intr-un pachet.