In sondajele CSOP si CURS, liderul PD Adriean Videanu are o cota de incredere mai mare decit liberalul Ludovic Orban, desi in privinta intentiilor de vot diferenta intre cei doi nu era suficient de concludenta.

Potrivit masuratorilor CSOP, institut cu care a lucrat PD, Videanu se bucura de aproximativ 40 de procente de incredere, iar Ludovic Orban de aproximativ 35. De partea cealalta, CURS, cu care a lucrat PNL, il da pe vicepresedintele democrat la peste 46% incredere, iar viceprimarul liberal este creditat cu peste 45 de procente.

Intentiile de vot sint echilibrate in ambele sondaje, pe CSOP, Videanu intrunind cu aproape 3% mai multe intentii de vot in interiorul Aliantei. De asemenea, potrivit CURS, liderul PD ar obtine cu un procent mai mult decit propunerea liberala din cadrul Aliantei.

Cele doua sondaje au masurat sansele celor doi posibili candidati in raport cu Sorin Oprescu si Victor Ponta ca potentiali candidati PSD, cercetarea sociologica datind dinaintea nominalizarii lui Marian Vanghelie. Intr-o competitie Videanu-Oprescu, scorul ar fi de 50%-17%, pe CSOP, si de 37%-17%, pe CURS.

Intr-o ‘’batalie’’ intre Orban si Oprescu, CSOP il da pe Orban invingator cu 47%-17%, iar CURS, cu 37%-17%.

Fiecare dintre cei doi potentiali candidati ai Aliantei l-ar invinge pe Ponta la o diferenta si mai mare, conform ambelor sondaje. In interiorul Aliantei, potrivit CSOP, Videanu ar lua cu 5 procente mai multe voturi decit Orban, iar conform CSOP, Orban ar avea cu 0,4% mai multe voturi decit Videanu.

La turul al doilea, sansele celor doi in fata lui Oprescu sau a lui Ponta sint echilibrate, cu un foarte usor avantaj de partea reprezentantului PD.

Masuratoarea intentiei de vot pe partide indica faptul ca Alianta are de departe prima sansa. CSOP crediteaza Alianta la aproape 55% intentii de vot, fata de doar 15 procente pentru PSD, iar CURS coteaza PNL-PD la 47% intentii de vot si PSD la 16%.

Sondajul comandat de PNL face si un top al increderii bucurestenilor in personalitati politice: Calin Popescu-Tariceanu, cu 58% incredere, urmat de Adriean Videanu, cu peste 46%, Ludovic Orban, peste 45%, Mircea Geoana, 42%, Sorin Oprescu, 35%, Marian Vanghelie, 19%, Victor Ponta, 18%, Liviu Negoita, 17%, Ralu Filip, 12%, Radu Berceanu, 10%, Dan Ioan Popescu, 9%, Miron Mitrea si Razvan Murgeanu,

ambii cu 8%, Cristian Boureanu, 7%.