Contractul autoritatilor sanitare cu firma Euromedic, privind cumpararea unor investigatii medicale, ar putea avea implicatii penale, care, insa, nu sint de competenta Ministerului Sanatatii, a declarat ieri ministrul Mircea Cinteza.

El a precizat ca, potrivit noilor norme la contractul-cadru, serviciile Euromedic nu vor mai fi platite pe baza de suma fixa negociata, ca pina acum, ci se va tine cont de faptul ca aparatele sint deschise 24 de ore din 24.

„Sumele pe care le vor primi pentru servicii vor fi, dupa modelul decontarii spitalelor, respectiv tarif pe caz rezolvat, mai ridicate decit la restul furnizorilor, fara a se dezechilibra bugetul casei de asigurari de sanatate respective“, a spus Cinteza.

Saptamina trecuta, Camera Federativa a Medicilor din Romania (CFMR) si Sindicatul Medicilor din Romania (SMR) au cerut autoritatilor sanitare revizuirea contractelor cu Euromedic.

Liderii Dan Peretianu (CFMR) si Sorin Stegarescu (SMR) au cerut si PNA sa cerceteze demersurile fostului Guvern „pentru a crea coridor favorabil acestui contract prin care se risipesc banii asiguratilor“ si au solicitat o ancheta privitoare la semnatura in fals care apare in dreptul ministrului Sanatatii.