Candidatul PSD la Primaria Capitalei ar putea fi schimbat in urma presiunilor facute de conducerea centrala a partidului. In afara de Dan Ioan Popescu, nici unul dintre liderii PSD nu sustine varianta Vanghelie, fiind total nemultumiti de candidatul desemnat.

Liderii PSD il vor asalta, astazi, pe seful organizatiei Bucuresti pentru a-l determina sa numeasca un alt candidat, foarte multi considerind ca „cea mai logica solutie ar fi sa candideze chiar Popescu“. Astazi s-ar putea decide renuntarea la Vanghelie.

La sedinta Delegatiei Permanente de azi, mai multi vicepresedinti PSD ii vor cere lui Dan Ioan Popescu sa schimbe candidatul desemnat pentru Primaria Capitalei, ne-au declarat surse din conducerea PSD. „Dan Ioan Popescu are avantajul ca nici unul din liderii centrali ai PSD nu a vrut sa candideze atunci cind a facut propunerea.

Pe de alta parte, primim zilnic zeci de telefoane in care oameni de-ai nostri ne spun ca nu vor vota cu Vanghelie. Vom deschide discutia despre schimbarea lui Marian Vanghelie“, ne-a declarat unul dintre vicepresedintii PSD. De altfel, anuntul ca se va pune in discutie candidatura lui Vanghelie a fost facut in mod voalat si de Adrian Nastase.

In turneul sau prin filialele PSD din Transilvania si Banat, Adrian Nastase si-a exprimat indoielile fata de candidatul desemnat de PSD Bucuresti.

El a declarat ca va propune astazi Delegatiei Permanente a PSD sa analizeze si sa-si spuna punctul de vedere fata de candidatura lui Marian Vanghelie, motivindu-si decizia prin semnalul negativ pe care l-a primit de la filialele vizitate in Transilvania si Banat.

„Cred ca avem datoria sa discutam aceasta chestiune, care este relevanta nu numai pentru alegerile din Bucuresti, dar si pentru ceea ce inseamna efortul de a relansa activitatile de partid in perspectiva unui nou ciclu politic“, a declarat Nastase la Cluj.

Vangheliada pentru debarasarea de DIP

Ceea ce ar putea parea drept o simpla nemultumire a fostului premier privind candidatul desemnat de organizatia PSD Bucuresti la Primaria Capitalei este de fapt un razboi ireconciliabil intre Nastase si gruparea condusa de Dan Ioan Popescu. Conform regulamentului intern al PSD, candidatii sint desemnati de organizatiile locale ale partidului, insa conducerea centrala are ultimul cuvint de spus.

De aceasta data, Popescu a refuzat orice implicare a conducerii PSD in desemnarea candidatului.

Un candidat in ciuda lui Nastase

Vanghelie si-a inceput campania pentru ocuparea primariei de pe pozitii conflictuale cu conducerea centrala a partidului, declarind din capul locului ca va avea de luptat nu doar cu Adriean Videanu, ci si cu acei lideri ai PSD care sint impotriva lui.

In plus, cu putin inainte de a fi desemnat candidat, Vanghelie s-a remarcat ca unul dintre cei care i-au cerut lui Nastase sa demisioneze de la conducerea PSD. In vara trecuta, Nastase a incercat sa-l indeparteze pe Vanghelie din partid. Cu sustinerea neintrerupta a lui Popescu si dupa ce a cistigat primaria sectorului 5, Vanghelie a revenit in prim plan.

Protejindu-l constant, Popescu a plusat pe varianta Vanghelie spunind ca, daca va obtine un scor inferior celui obtinut de Geoana, atunci isi va da demisia din conducerea organizatiei. Acest final nu este asteptat pasiv de catre Nastase care, dupa cum se vede, ii submineaza candidatura lui Vanghelie.