Presedintele Basescu a vorbit, in premiera, intr-un interviu acordat Radio Europa Libera, despre presupusele atacuri ale presei la adresa sa si despre explicatiile pe care le asociaza acestor atacuri.

„O parte a media este controlata de anumite grupuri de interese care reprezinta, prin forta lor mediatica, stilpi de sustinere a coruptiei si de descurajare a luptei impotriva coruptiei. Dar va asigur ca voi rezista acestor atacuri si voi schimba sistemul“, a declarat presedintele Basescu in interviul de la Europa Libera, publicat in editia online de simbata.

Basescu a facut referire de-a lungul interviului la „rezistenta la schimbare pe care o manifesta sistemul“ si la „incercarea (sistemului – n.r.) de a se conserva“. „Va asigur ca nu sint genul de presedinte care peste cinci ani sa isi dea seama ca a fost invins de sistem.

O sa il infring, indiferent de cit de consolidat ar fi si indiferent de cit sprijin ar avea din partea mass-media pe care le controleaza“, a dorit Basescu sa anticipeze un alt final pentru mandatul sau decit acela in care fostul presedinte Emil Constantinescu s-a declarat „invins de sistem“.